Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Alingsås lasarett

Patient hos oss

Här hittar du information om digitala vårdmöten, din journal och service på sjukhuset.

Sök rätt vård!

När du blir sjuk, skadar dig eller behöver råd om din hälsa får du snabbare hjälp om du kommer till rätt plats i vården redan från början.

Nyheter

  • Vårdpersonal samlad för gruppfoto. Glada miner

    Personalens engagemang, det goda samarbetet mellan de enheter som bildar strokelarmkedja på lasarettet och viljan att ständigt fortsätta kompetensutveckla är viktiga pusselbitar för den goda strokevård som ligger bakom priset.

  • Läkare poserar och tittar rakt i kameran. I bakgrunden: skulptur, lampor och fönster i ljusgård.

    Triggerfinger är ett tillstånd som kan orsaka smärtsamma låsningar i ett eller flera fingrar. Hasan Bitar, ST-läkare, har tillsammans med kollegor genomfört en studie där två vanliga behandlingsmetoder jämförts och där även patientens upplevelse av symptom undersökts över tid. Studien har nu publicerats i en ansedd medicinsk tidskrift.

  • Madeleine Lund, Anna Bernvik och Ida Abrahamsson står framför promenadtavlan. Där finns också ett bord med frukt och cider.

    I huvudentrén på Alingsås lasarett finns numera en tavla med förslag på promenadslingor av olika längd som alla börjar och slutar vid lasarettet. Promenadförslagen finns också här på webbplatsen.