Är du redo?

Vår vardag handlar lika mycket om att lösa problem här och nu som att driva omställningen för att möta framtiden. Vill du bli en del av Sveriges största arbetsgivare? Tillsammans gör vi skillnad.Här kan du träffa oss

2023 medverkar VGR på följande studentmässor:

23/1 ALARM, Göteborg
9/2 Karriärmässan Framtid, Skövde
15/2 HOTSPOT, Karlstad
15/2 CARMA, Linköping
22/2 Arbetsmarknadsdagen, Halmstad
16/3 Framtidsmässan, Online
29/3 Campus, Örebro
27/4 Virtual Career Days, Vård, Online
17/10 Virtual Career Days, Online
15/11 Karriärmässan, Borås
15/11 Medrek, Göteborg
23-25/11 Kunskap & Framtid, Göteborg

56 000 anställda

Vi är Sveriges största arbetsgivare. Sveriges största lag.

200 yrken

Från livräddning till regional utveckling. Hos oss spelar alla roll.

Möt framtiden med oss

Vi är sjuksköterskor och läkare i händelsernas centrum. Vi är tekniker och analytiker som löser morgondagens utmaningar. Vi är barnmorskor som välkomnar liv. Och vi är så mycket mer. Tillsammans gör vi skillnad varje dag.

Vi räddar liv

Den största branschen vi verkar inom. Och då talar vi inte bara om primärvård, tandvård, länssjukvård, högspecialiserad sjukvård och forskning och utveckling – utan även om alla andra yrkesområden som arbetar för att sjukvården ska fungera. Så som medicinsk teknik, it, ekonomi, HR, kommunikation, juridik, ledningsarbete och verksamhetsutveckling.

Vi digitaliserar

IT hos oss är inte som IT någon annan stans. För att klara framtidens behov av välfärdstjänster måste digitalisering accelerera kraftigt. Just nu digitaliserar vi vårdflödet för att möta morgondagens utmaningar och möta invånarnas behov av vård på ett mer patientnära och effektivt sätt.

Vi utvecklar regionen

Här jobbar vi med tillväxtstrategi, utvecklings- och omställningsarbete för att möta framtidens nya behov. Allt för att vi ska kunna gynna nya jobb, förbättrade kommunikationer, ett rikt kulturliv, utbildningstillfällen och minskad miljö- och klimatpåverkan på vår plats på jorden.

Så möter vi framtiden

Vissa saker vet vi med säkerhet kommer förändras. Andra saker är inte lika tydliga. Därför jobbar vi varje dag med att bygga robusthet och kapacitet för att hantera omställningar.

För en hållbar omställning

Vårt mål är att Västra Götaland ska bli fossiloberoende till 2030. Den gröna omställningen berör alla sektorer inom VGR. Redan nu har vi ökat andelen förnybar energi i kollektivtrafiken, från 70 procent år 2013 till 96 procent idag. Ett annat viktigt område är att ställa om till framtidens mat. Faktum är att cirka 75 procent av utsläppen av växthusgaser från maten som konsumeras i Sverige kommer från kött- och mejeriprodukter. Här kan vi genom våra verksamheter göra stor skillnad.

Mot ett digitalt och nära vårdmöte

En av de mest samhällsomvälvande processerna just nu är digitaliseringen. Den sker med en hög hastighet, stor räckvidd och stort genomslag. Inom en snar framtid kommer vi kunna erbjuda en än mer individualiserad vård, fullt digitala vårdflöden och nya arenor att möta och engagera invånare på. Ett exempel på digital omställning är FVM, Framtidens Vårdinformationsmiljö. Omställningen är i full rullning och klart redan år 2023.

Tillsammans för nya innovationer

Vi blir fler och vi blir allt äldre. För Västra Götalands del förväntas befolkningen växa till drygt 1,95 miljoner invånare till år 2040. För att en minskande andel personer i arbetsför ålder ska kunna försörja en växande andel äldre måste vi ständigt kompetensutveckla oss och skapa effektivare flöden. I samarbete med näringsliv och forskning närmar vi oss nya lösningar varje dag. AI är ett exempel. Digitaliseringen av vården ett annat.

Se filmer om hur det är att arbeta här

Här kan du se filmer med några av våra medarbetare som arbetar som bland annat projektledare eller operationssjuksköterska.

För högskolestudenter

här kan du se vad vi erbjuder högskolestudenter.