Trainee digitalisering och it

En grupp personer står upp och samtalar

Vill du starta en karriär i en organisation som står inför en spännande digital utveckling som påverkar samhället vi lever i? Då kan vårt traineeprogram vara något för dig. Här får du möjlighet att bli en del av – och växa inom – en av Sveriges största organisationer för digitalisering och it.

I vårt traineeprogram gör vi vårt yttersta för att ge dig en bra start på din karriär hos oss. Du får en fast anställning från programmets första dag, så traineeprogrammet är bara början. 

Traineeprogrammet gör dig redo

Traineeprogrammet inleds med en inspirerande och utvecklande utbildningsperiod som kommer att förbereda dig för din framtida roll. Du kommer att få en god inblick i Västra Götalandsregionens olika verksamheter, i vår tekniska it-miljö samt våra arbetssätt och processer. Studiebesök i olika delar av VGR:s verksamhet kommer att varvas med tekniska och teoretiska utbildningar samt med ett individuellt praktikarbete med handledare.

Traineeprogrammet pågår i sex månader. Du får fast anställning och tillhörighet i en av våra avdelningar från första dagen. När programmet avslutas fortsätter du din utveckling och karriär hos oss på koncernstab digitalisering. 

Digitalisering och it med helhetsperspektiv

Digitalisering och it hos oss är inte som digitalisering och it någon annanstans. Vi är en av Sveriges största organisationer inom området. Vi är runt 1 000 personer som arbetar med allt från strategi till support med ansvar  för utveckling, arkitektur, it-säkerhet, data och analys, förvaltning, drift och support av it-stöd för Västra Götalandsregionens olika verksamheter.

Vi strävar efter att alltid ligga i framkant när det gäller kompetens och teknik.

Vår storlek och vår breda verksamhet gör att det finns unika möjligheter att utvecklas hos oss.

Vi har spännande saker framför oss

Vi står inför en otroligt spännande utveckling som kommer att påverka samhället vi lever i. För att klara framtidens behov av välfärdstjänster måste digitaliseringen accelerera kraftigt.

Just nu digitaliserar vi vårdflödet för att möta morgondagens utmaningar och möta invånarnas behov av vård på ett mer patientnära och effektivt sätt. Vi ska också utveckla nya sätt att använda data för att skapa värde för såväl patienter som medarbetare och göra den digitala arbetsmiljön bättre för Västra Götalandsregionens 57 000 medarbetare. Samtidigt ser vi till att vår it-miljö fortsätter att rulla på stabilt och säkert.

Vill du vara med och bidra med ditt kunnande i de stora förändringar vi står inför? Vill du ha en unik möjlighet att växa och utvecklas i en dynamisk och föränderlig miljö? Då kan vårt traineeprogram vara något för dig!

Möt några tidigare traineer

Två ansikten kind mot kind

Ansökan

Här kan du läsa mer om vårt traineeprogram och skicka in din ansökan.

Medarbetare i olika yrken står på en klipphäll.

Spela roll

Västra Götaland ska funka. Liv ska levas. Därför finns vi. Vilken roll vill du spela?

Rekryteringen, steg för steg

  1. När du bestämt dig för att du är sugen på att bli trainee hos oss skickar du in din ansökan.
  2. Om din profil stämmer med vad vi söker bjuder vi in dig till en första intervju digitalt efter ansökningstidens slut.
  3. När intervjuerna är genomförda bjuder vi in till en rekryteringsdag om du gått vidare i processen. Då ses vi i Regionens hus i Göteborg den 17 september. Där får du mer information om traineeprogrammet och blir intervjuad av några av våra chefer och någon från vår HR-avdelning.
  4. Under vecka 39 (23-27 september) hör vi av oss till 12 personer med erbjudande om en plats i traineeprogrammet och bokar tid för att skriva under anställningskontrakt.
  5. Den 4 november startar traineeprogrammet.

Undrar du något?