Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Ann-Charlotte Järnström blir ny ekonomidirektör i Västra Götalandsregionen
  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Ann-Charlotte Järnström, för närvarande vd för VästKom, till ekonomidirektör. Ann-Charlotte Järnström tillträder senast den 1 januari 2022.
 • Jörgen Thorn blir ny primärvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen
  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Jörgen Thorn till ny primärvårdsdirektör. Han tillträder sin nya befattning senast den 1 januari 2022.
 • EU:s digitala principer – gör din röst hörd!
  EU-kommissionen har presenterat ett styrdokument om digitalisering; EU:s digitala kompass 2030, med en vision, mål och verktyg för att uppnå en människocentrerad, hållbar och mer välmående digital framtid för Europa senast 2030. Nu kan du tycka till om vilka principer som ska vara vägledande, i ett så kallat samråd.
 • Vaccinering av 18 år och äldre
  Från och med den 30 juni är det möjligt för alla som fyllt 18 år att boka tid för vaccination mot covid-19. Observera att du måste ha fyllt 18 år vid vaccinationstillfället.
 • Byggstart för nya stambanan mellan Göteborg och Borås närmar sig verklighet
  Bara en dag efter riksdagens hantering av regeringens infrastrukturproposition ”Framtidens infrastruktur” lade regeringen igår fram direktiv till Trafikverket om att ta fram förslag på nationell plan för transportinfrastrukturen för 2022-2033. Trafikverket ska redovisa sitt uppdrag senast 30 november 2021.
 • 80 miljoner till Västra Götaland från React-EU - en del av EU:s återhämtningspaket
  Västra Götalandsregionen satsar drygt 28 miljoner i medfinansiering och stärker upp ytterligare EU-medel på 80 miljoner kronor till projekt i Västra Götaland. Den totala satsningen inklusive projektaktörernas egna medel landar på 120 miljoner kronor och syftar till att driva omställningen mot en hållbar industri- och kunskapsregion som ska ta oss snabbare ur coronakrisen.
 • Nytt beslut från Folkhälsomyndigheten om vaccination av barn
  Folkhälsomyndigheten har beslutat att barn från och med det år de fyller 16 år ska erbjudas vaccination. Vaccinationerna kommer att starta när regionerna är klara med vaccination av de vuxna. Sveriges regioner ska enas om ett gemensamt datum.
 • Regional plan beslutad för life science
  Regionstyrelsen har fastställt Västra Götalandsregionens plan för att genomföra den nationella strategin för life science. Planen ska bidra till att stärka, strukturera och prioritera arbetet för att främja utvecklingen inom life science.
 • Välkomna till Västerhavsveckan 7-15 augusti!
  Västerhavsveckan bjuder på massvis med roliga och lärorika händelser i nära anslutning till havet. VGR finansierar den årliga temaveckan för att fler ska upptäcka västerhavet och lära sig mer om dess utmaningar och möjligheter.
 • Regionstyrelsen 15 juni
  Regionstyrelsen beslutade bland annat att förlänga möjligheten att besluta om särskilda åtgärder för Västra Götalandsregionens externa parter med anledning av pandemin och att ta bort dolda telefonnummer från hälso- och sjukvården.
 • Ett viktigt steg mot ny järnväg Göteborg-Borås
  Stora infrastrukturprojekt såsom ny järnväg ligger ofta hisnande långt fram i tiden. Men nu verkar det som spaden kan vara i jorden inom några år för ny järnväg på sträckan Göteborg-Borås. Byggstart är planerad till tidigast 2025, och idag tog regionstyrelsen ställning till det sista av tre samråd från Trafikverket som regionen ska hantera för att byggstart ska kunna bli verklighet.
 • Folkhälsomyndigheten: Antikroppar hos personer födda 1944 innan vaccination
  En studie gjord i mars månad, innan den breda vaccinationen mot covid-19 startade, visar att bland personer födda 1944 bar 6,9 procent på antikroppar mot SARS-CoV-2.
 • OECD uppmanar till utbyggnad av dubbelspår Oslo-Göteborg
  Idag presenteras OECD:s rekommendationer för hur regionen Oslo – Göteborg – Köpenhamn – Hamburg ska utvecklas till en hållbar megaregion i norra Europa. Området har stor potential att bli en internationellt erkänd grön megaregion, men det förutsätter att det politiska gränsöverskridande samarbetet inom STRING mellan lokala och regionala organisationer även utvecklas mellan nationella myndigheter.
 • Snabba smidiga resmöjligheter ska få fler att ställa bilen
  Flexibla biljetter, nya busskörfält och pendelparkeringar ska göra det mer attraktivt att ställa bilen och i stället välja en kombinationsresa med cykel och buss till exempel.
 • Regionfullmäktige 7-8 juni beslutade om VGR:s budget
  Regionfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde bland annat om budget för 2022 där nära 61 miljarder kronor fördelades till de olika verksamheterna i regionbidrag. Regionfullmäktige beslutade också att sjukhusen i Västra Götalandsregionen tillåts gå med en miljard kronor i underskott under 2021.
 • Världshavsdagen 8 juni - FN:s årtionde för havsforskning uppmärksammas
  På Världshavsdagen, den 8 juni kastar Sverige loss för att uppmärksamma FN:s årtionde för havsforskning 2021-2030. Formas håller ett seminarium där bland annat kronprinsessan Victoria, miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund, och minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans deltar. Moderator är Jessica Hjerpe Olausson, maritima expert på Västra Götalandsregionen.
 • Nya möjligheter för kommuner I Västra Götaland att anta klimatlöften för 2022
  Cirkulära arbetskläder, kommunala laddplaner och att bygga i trä. Det är några av de nya klimatlöften som kommuner nu kan lova att genomföra under nästa år. Inbjudan om att anta klimatlöften inför 2022 skickas idag till kommunstyrelsen i samtliga kommuner i Västra Götaland.

Senast uppdaterad: 2021-05-19 14:52