Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Beslut om tunnel under Göta älv
  Den 16 september fattade kommunfullmäktige i Göteborgs Stad beslut om att en tunnel under Göta älv är det bästa alternativet för Lindholmsförbindelsen. Regionfullmäktige tog sitt beslut 10 maj.
 • Utlysning för projektstöd till utvecklingsprojekt för social hållbarhet
  Nu öppnar utlysningen för projektstöd till utvecklingsprojekt för social hållbarhet. Syftet med projektstödet är att främja folkhälsa och mänskliga rättigheter i Västra Götaland och kan sökas av det civila samhället för ett- till treåriga utvecklingsprojekt. Projekten ska uppvisa en tydlig utvecklingsidé och vara regionala projekt eller projekt som genomförs lokalt men är av regionalt intresse för hela Västra Götaland.
 • Regionstyrelsen 14 september 2021
  Vid sitt sammanträde den 14 september 2021 beslutade regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen bland annat om investeringar i medicinteknisk utrustning, om- och tillbyggnad av kirurgikorridoren på NÄL samt en uppdatering om IVO:s tillsyn av covid-19 på särskilt boende.
 • Film i Väst välkomnar produktionsincitament för att stärka den svenska filmindustrin
  Film i Väst välkomnar produktionsincitament för att stärka den svenska filmindustrin. Kulturdepartementet meddelade vid en presskonferens nu på morgonen att ett produktionsincitament för att stärka den svenska filmnäringen och kringliggande industrier kommer att införas, ett beslut som Film i Väst välkomnar.
 • Patienterna nöjda med Västra Götalandsregionens sjukhusvård
  De allra flesta av Västra Götalandsregionens patienter är nöjda med sjukhusvården. De upplever att bemötandet är gott och att vårdbehoven tillgodoses. De känner sig också väl omhändertagna och trygga. Det visar resultaten från Nationella patientenkäten 2021.
 • Suicidpreventiva dagen
  Den 10 september infaller den årliga internationella suicidpreventiva dagen, en dag som lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan.
 • Tillfälligt längre svarstider för PCR-tester
  Just nu är det något längre svarstider än normalt för PCR-tester i Västra Götalandsregionen.Orsaken är att antalet tester förra veckan ökade kraftigt.
 • Kronprinsessparet besökte VGR
  Under onsdagen besökte kronprinsessan Viktoria och prins Daniel Västra Götaland och bland annat Skaraborgs Sjukhus och GöteborgsOperan. De träffade läkare och sjuksköterskor som har arbetat i frontlinjen under pågående pandemi och fick information om hur kulturlivet i Västra Götaland påverkats av pandemin.
 • Kulturfrågor på agendan under Frihamnsdagarna 2021
  Den 3-4 september arrangeras för första gången Frihamnsdagarna i Göteborg, som är en samling för samhällsfrågor med inspiration från Almedalen och Järvaveckan, med särskilt fokus på demokrati och ungas deltagande. Det är en demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka, där samtal och idéer som leder till förändring kan uppstå.
 • Regionstyrelsen 24 augusti
  Vid sitt sammanträde idag beslutade regionstyrelsen bland annat om att tidigarelägga satsning på intensivvården och om förmånscykel som personalförmån.
 • Västra Götalandsregionen flyttar fram positionerna inom life science
  Regionstyrelsen fastställde 15 juni Västra Götalandsregionens plan för att genomföra den nationella strategin för life science (från december 2019) där man beskriver de prioriterade målen för Västra Götaland till år 2024.
 • Västra Götaland får EU-finansiering i samband med hanteringen av Covid-19
  EU:s sammanhållningspolitik är ett viktigt verktyg för att skapa förutsättningar för ökad sysselsättning och tillväxt i Västra Götaland. Det tillfälliga finansieringsprogram Mobility Package of the Emergency Support Instrument, har beviljat Västra Götaland 8,8 miljoner kronor i finansiering.
 • Sök stöd för utvecklingsprojekt
 • Ansök om översättarstöd
 • Ann-Charlotte Järnström blir ny ekonomidirektör i Västra Götalandsregionen
  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Ann-Charlotte Järnström, för närvarande vd för VästKom, till ekonomidirektör. Ann-Charlotte Järnström tillträder senast den 1 januari 2022.
 • Jörgen Thorn blir ny primärvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen
  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Jörgen Thorn till ny primärvårdsdirektör. Han tillträder sin nya befattning senast den 1 januari 2022.
 • EU:s digitala principer – gör din röst hörd!
  EU-kommissionen har presenterat ett styrdokument om digitalisering; EU:s digitala kompass 2030, med en vision, mål och verktyg för att uppnå en människocentrerad, hållbar och mer välmående digital framtid för Europa senast 2030. Nu kan du tycka till om vilka principer som ska vara vägledande, i ett så kallat samråd.
 • Vaccinering av 18 år och äldre
  Från och med den 30 juni är det möjligt för alla som fyllt 18 år att boka tid för vaccination mot covid-19. Observera att du måste ha fyllt 18 år vid vaccinationstillfället.
 • Byggstart för nya stambanan mellan Göteborg och Borås närmar sig verklighet
  Bara en dag efter riksdagens hantering av regeringens infrastrukturproposition ”Framtidens infrastruktur” lade regeringen igår fram direktiv till Trafikverket om att ta fram förslag på nationell plan för transportinfrastrukturen för 2022-2033. Trafikverket ska redovisa sitt uppdrag senast 30 november 2021.

Senast uppdaterad: 2021-05-19 14:52