Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • God vård och gott bemötande inom specialistvården
  De flesta patienter i specialistvården vid sjukhusen i Västra Götalandsregionen upplever att de får en bra vård och ett gott bemötande. Samtidigt önskar patienterna bättre information till anhöriga och mer känslomässigt stöd. Det visar Nationell patientenkät för öppenvård och slutenvård 2023.
 • Lyckad 2023 års konferens för fullföljda studier
  Barnhjärnans utveckling, fysisk aktivitet och sociala medier var stora teman på årets konferens för fullföljda studier som samlade nära 500 deltagare. En konferens vars främsta fokus är ungas förutsättningar att fullfölja sina studier. En av de i särklass viktigaste skyddsfaktorerna mot utmaningar senare i livet. Öppnade gjorde regionstyrelsens ordförande Helén Eliasson (S).
 • Klimatkonferens för stärkt samarbete i Europas regioner
  Regionpolitiker från hela Europa har samlats i Arnhem i Holland, för att diskutera åtgärder mot klimatförändringar och hur vi gemensamt kan stärka arbetet mot ett mer cirkulärt samhälle.
 • Batterifabriken i Göteborg börjar byggas
  Idag togs de första spadtagen i Torslanda för Volvo Cars och Northvolts gemensamma batterifabrik. Ett femtiotal personer från myndigheter och näringsliv samlades för denna viktiga satsning för elektrifiering.
 • Regionfullmäktige 26 september 2023
  Regionfullmäktige beslutade på sitt sammanträde den 26 september bland annat att återremittera frågan om krigsplacering av medarbetare i Västra Götalandsregionen. Regionfullmäktige delade även ut årets kulturpris.
 • VGR:s e-tjänst Sök vård är fortsatt pausad
 • Årets kulturpristagare 2023
  ”Jag har alltid vetat att jag är dansare”. Så säger Gun Lund, årets mottagare av Västra Götalandsregionens kulturpris. I över 50 år har hon, både som koreograf och dansare, ständigt brutit ny konstnärlig mark. Gun Lund har också varit en pionjär inom danskonstens etablering och utveckling i Västsverige.
 • Fortsatt höga kostnader i VGR för inhyrd bemanning
  Kostnaderna för inhyrd bemanning ligger fortsatt högt i Västra Götalandsregionen. Det visar en ny rapport från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Rapporten jämför regionernas kostnader för inhyrd bemanning under första halvåret 2023 jämfört med samma period 2022.
 • Fyra frågor om Framtid Västra Götaland
  Karin Gertzén och Jenny Sjöstedt är projektledare för Framtid Västra Götaland. Vi passar på att ställa några frågor inför konferensen som går av stapeln den 30 november
 • VGR har en av Sveriges mest tillgängliga webbplatser
  För andra året i rad är Västra Götalandsregionens webbplats vgregion.se en av Sveriges mest tillgängliga webbplatser inom offentlig sektor. Det visar företaget Funkas inkluderingsbarometer 2023.
 • Tilldelningsbeslut av samordnad upphandling av hyrbemanning i vården
  Nu har Västra Götalandsregionen meddelat tilldelningsbeslut i den nationellt samordnade upphandlingen av hyrbemanning inom hälso- och sjukvård. Det innebär att regionerna är ett steg närmare ett nationellt avtal.
 • Nu stärks Västra Götalands position som ledande filmregion i Norden
  TV- och filmbranschen har det senaste decenniet genomgått stora förändringar. Nya affärsmodeller och förändrade publikbeteenden skapar en ökad efterfrågan för både film och dramaserier över hela världen. Behovet av nya talanger och kreatörer har aldrig varit större. Nu möter Västra Götalandsregionen upp genom fortsatt utveckling av branschplattformen Göteborg Filmfestival Industry Scene.
 • Regionstyrelsen 19 september 2023
  Regionstyrelsen beslutade på sitt sammanträde den 19 september 2023 bland annat att fortsätta byta ut tak på Norra Älvsborgs Länssjukhus, att investera i medicinteknisk utrustning och att bygga ett elevboende för Axevalla Hästcentrum.
 • Skagerrakkonferensen samlar värdekedjan för hållbart bruk av vårt gemensamma havsområde
  Skagerrakkonferensen 18-19 oktober har i år tema maritima råvaror. Vi frågar Cecilia Nilsson på Svinesundskommittén som är en partner till konferensen, om vad den och vår samverkan med Norge mer handlar om, Konferensen samlar utöver representanter för näringsliv och forskning inom blå - och hållbar - resursutveckling, politiker och aktörer från olika myndigheter från både Sverige och Norge.
 • Ny sökomgång för digidelcenter
  Kommuner kan nu söka medel för puckelkostnader i en uppstartsfas att skapa ett Digidelcenter och ingå i det nationella nätverket Digidel.
 • VGR säger upp avtal med en vårdcentral i Göteborg
  Västra Götalandsregionen (VGR) häver avtalet med Din Klinik i Göteborg och kräver tillbaka 85 miljoner kronor. Det beslutade operativa hälso- och sjukvårdsnämnden i dag. Alla patienter som är listade på vårdcentralen kommer att listas om.
 • Ökat samarbete kring etableringar för grön omställning
  Västsverige är en av de regioner i världen där det satsas mest på investeringar i forskning och utveckling i förhållande till ekonomins storlek, där industrin står för en stor del. Näringslivet befinner sig mitt i stora omvandlingar med elektrifiering och cirkularitet som ledord, vilket kräver både innovation, förändrade kompetenser och gemensamma nya sätt att planera för nya stora företagsetableringar och expansionsinvesteringar.
 • Strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden: SkaS-förslag går i linje med VGR:s mål och strategier
  Strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden ställer sig bakom förslaget från Skaraborgs Sjukhus om strukturförändringar av sjukvården i Skaraborg. Nämnden konstaterar att förslaget går i linje med VGR:s övergripande strategier och planer, med undantag för vissa förslag om förändringar i Mariestad.
 • Regionstyrelsen 29 augusti 2023
 • Karin Holm Kaloczy slutar som direktör för Regionhälsan
  Regionhälsans direktör, Karin Holm Kaloczy, har meddelat att hon slutar i Västra Götalandsregionen (VGR) senast den 15 februari 2024.

Senast uppdaterad: 2023-05-02 15:16