Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Hållbarhet och konkurrenskraft i fokus i regionutvecklingsnämndens miljardbudget för 2022
  Regionutvecklingsnämnden har idag beslutat om drygt en miljard kronor i detaljbudget för 2022. Den präglas av återstart efter pandemin och har fokus på regionfullmäktiges mål att stärka innovationskraften, bygga kompetens och knyta samman Västra Götaland. En stor del går till insatser inom elektrifiering, digitalisering, cirkulära affärsmodeller och fullföljda studier. Det klimatstrategiska arbetet genomsyrar samtliga mål och fokusområden i budgeten.
 • Pfizer/BioNTechs vaccin ska användas för personer födda 1991 eller senare
  Från och med idag, 21 oktober, rekommenderar Folkhälsomyndigheten att Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19 används för alla personer födda 1991 eller senare. Det gäller även de som fick sin första dos med Modernas pausade vaccin, som nu kan få en andra dos vaccin.
 • Nytt center ska accelerera industriell användning av additiv tillverkning
  Västra Götalandsregionen beslutade nyligen att avsätta fem miljoner kronor i år för att bygga upp ett nationellt Applikationscentrum för Additiv Tillverkning (även kallat 3D-printing) med placering i Västra Götaland. Projektet är det första i en rad projekt under en femårsperiod där VGR förväntas gå in med totalt 25 miljoner kronor. Den största delen av finansieringen för centret kommer från medverkande företag.
 • Regionstyrelsen 19 oktober 2021
  Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde idag om Västra Götalandsregionens delårsrapport per augusti. Vidare beslutade regionstyrelsen vilken vård som ska bedrivas på det nya sjukhuset vid Wieselgrensplatsen i Göteborg och om vilka som får Västra Götalandsregionens parasportstipendium 2021. Regionstyrelsen fick också en rapport om sommarsituationen i vården.
 • Integrationsforum
 • Västra Götaland satsar på att bli en sammanhållen och transporteffektiv region
  Förslaget för den regionala transportinfrastrukturplanen för Västra Götaland 2022-2033 pekar ut riktningen och visar vilka infrastruktursatsningar som ska prioriteras framöver. Målet är att skapa bättre förutsättningar för resor och transporter och den är en av flera pusselbitar i arbetet att ställa om Västra Götaland. Nu går planen ut på remiss.
 • Vaccin mot covid-19 med passerat hållbarhetsdatum använt i Skövde
  Under tre dagar i oktober, 11, 12 och 13, vaccinerades sammanlagt 56 personer i Skövde med Modernas covid-19-vaccin Spikevax. Vaccinet har en hållbarhet i kylskåp på 30 dagar. Den 9 oktober hade den dagen passerats.
 • 11:e nationella prioriteringskonferensen: vårdens lärdomar från pandemin
  Coronapandemin har gett samhället många lärdomar. Bland annat fick vården snabbt ställas om. Möt forskare, politiker och vårdpersonal i en digital konferens om vårdens svåra vägval. Moderator för konferensen är Ann Söderström, chef, Carlanderska sjukhuset.
 • Den västsvenska textilbranschen ska bli bäst i Europa på textil och cirkulär ekonomi
  Nu samlar Västra Götalandsregionen den västsvenska textilbranschen för att växla upp och bli bäst i Europa på textil och cirkulär ekonomi. Målet är att bli ett ”textilbranschens Silicon Valley”. På Textilkalaset den 20 oktober samlas vi på Textile Fashion Center i Borås för att presentera förslaget till strategi.
 • Nu nystartar vi kulturlivet i regionen!
 • Hanna Tornevall blir förvaltningschef för Göteborgs botaniska trädgård
  Göteborgs botaniska trädgård får ny förvaltningschef. I maj 2022 tillträder Hanna Tornevall tjänsten och hon efterträder då Mari Källersjö som går i pension.
 • Matsamarbete kan ge fler jobb i väst
  Resurscentret Lokalproducerat i Väst ger livsmedelsproducenter råd, stöd och kontakter i Västra Götaland. Initiativet startade för snart 15 år sedan av länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen tillsammans och är ett av flera exempel på ett fungerande samarbete mellan de två organisationerna för att utveckla länet. Det berättar Tillväxtverket i en film och en artikel som ett gott exempel på insatser för en livskraftig landsbygd.
 • Nu får Göteborg tre nya publika laddstationer för tunga fordon
  Redan år 2023 ska samtliga fordon inom Göteborgs Stad drivas fossilfritt. Elektrifieringen av tunga fordon som last- och sopbilar är en viktig del för att nå målet. Nu går flera tunga aktörer på området ihop i ett gemensamt projekt för att skapa tre nya publika laddstationer för tunga fordon.
 • Jan Eriksson blir ny fastighetsdirektör i Västra Götalandsregionen
  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Jan Eriksson till ny fastighetsdirektör i Västra Götalandsregionen (VGR). Han tillträder befattningen den 1 december.
 • Välkommen till Framtid Västra Götaland!
 • Fehmarn Bält-förbindelsens öppnande kräver åtgärder i Sverige
  Den 30 september besökte företrädare från Västra Götalandsregionen byggandet av tunneln under Fehmarn Bält. På plats i Rödby, Danmark var också lokal- och regionpolitiker från Norge, Sverige, Danmark och Tyskland, alla medlemmar i organisationen STRING, ett gränsöverskridande politiskt samarbete vars ambition är en grön megaregion som kan vara ledande i omställningen mot ett grönt Europa.
 • Kommentar med anledning av tredje dos till äldre
  Den 28 september meddelade Folkhälsomyndigheten att man nu rekommenderar en tredje dos vaccin till äldre.
 • Regionstyrelsen 28 september 2021
  Regionstyrelsen beslutade idag bland annat om vilken vård som ska bedrivas vid Högsbo närsjukhus. Regionstyrelsen svarade också på ett initiativärende om att förebygga tystnadskultur.
 • Kraftsamling för elektrifiering i Västra Götalandsregionens egna verksamheter
  Västra Götalandsregionen medverkar just nu i en västsvensk kraftsamling för hållbar omställning inom elektrifiering, som en del av Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030. Nu har Västra Götalandsregionen lanserat sin plan för införande av elfordon i sin egen organisation.

Senast uppdaterad: 2021-05-19 14:52