Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utveckla Västra Götaland

 

För ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle

Inom regional utveckling arbetar vi för att fler människor ska leva, arbeta och utvecklas i Västra Götaland. Vi vill skapa fler och framgångsrika företag, nya jobb, social hållbarhet, förbättrade kommunikationer, ett rikt kulturliv, utbildningstillfällen och samtidigt minska vår miljö- och klimatpåverkan. Med gemensamma krafter ställer vi om till ett hållbart och innovativt samhälle också för framtida generationer.
Läs mer om vårt uppdrag.

Hand med knopp

Söka stöd

Vi kan stötta din verksamhet eller ditt projekt genom bland annat rådgivning, nätverk, projektstöd och EU-program.​

Det här jobbar vi med

Näringsliv, innovation, kompetens, infrastruktur, kollektivtrafik, digitalisering, miljö och klimat, kultur och social hållbarhet.

Vindkraftverk

Swedish Battery Regions

Västra Götalandsregionen och Region Västerbotten tar ett gemensamt krafttag för att lösa industrins utmaningar. Swedish Battery Regions, som samarbetet kallas, ska arbeta för snabb elutbyggnad, kompetensförsörjning och hållbar råvaruförsörjning.

Möt oss för dialog

Vi arrangerar och deltar i mötesplatser och evenemang av olika slag så som konferenser, kulturevents och politiska möten.

Regionkalendern

17
okt
19
okt

Den digitala anslagstavlan som öppna data

Starttid:
24
okt

VGRfokus

VGRfokus är VGR:s viktigaste nyhetskanal. Här kan du söka på nyheter i kategorier som näringsliv eller miljö. 


Senast uppdaterad: 2023-09-01 12:45