Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ledarskap vid distansarbete

Att ha  medarbetare som arbetar på distans kräver en annan form av ledarskap, men även att leda medarbetare i en aktivitetsbaserad miljö. Här har vi samlat några av de sammanställningar och studier som gjorts kring ledarskap vid distansarbete, med fokus på hälsa och arbetsmiljö.

Styrning och ledning vid distansarbete

I en litteraturöversikt har man i 22 artiklar sökt efter viktiga resurser/nyckelfaktorer för ett ledarskap som gynnar hälsa och arbetsmiljö för medarbetare som helt eller delvis arbetar på distans. Många artiklar hade fokus på ledarskapsstil. Författarna till denna litteraturstudie menar att resultatet visar vikten av att se till både ledarskap och hur styrning och ledning organiseras för en god arbetsmiljö och hälsa för medarbetare som arbetar på distans. 

Några viktiga resurser/nyckelfaktorer för ett sådant ledarskap var:

  • Kommunikationsteknik
  • Socialt stöd
  • Ett bra säkerhetsklimat

Som exempel på detta är ett välfungerande instrumentellt stöd (Att på ett konkret sätt få hjälp vid svårigheter i arbetet), använda ett motiverande sätt att samtala och ha en kompetent kommunikationt samt att bygga förtroende. En sådan relation behöver utvecklas genom att regelbundet interagera face-to-face samt satsa på teamstärkande aktiviteter. Det verkar som om ett omtänksamt och transformativt ledarskap är det som ger bäst stöd vid distansarbete, men man lyfter även fram vikten av att se till att vissa strukturella resurser finns att tillgå, som en fungerande digital teknik för videokonferenser till exempel. 

Out of sight and out of mind? Nayani et al 2018

Övriga länkar

Så blir du en bättre chef på distans, suntarbetsliv

Så kan chefer stötta medarbetare vid distansarbete

Senast uppdaterad: 2021-11-23 08:13