Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läs och lyssna om stress

Böcker och media

På dessa sidor samlar vi intressant information för dig som vill veta mer om stress och utmattning. Du hittar lästips, filmer och podavsnitt med våra forskare samt webbföreläsningar där ISM deltar.

Lästips

Fysisk aktivitet din väg till bättre hälsa

Så påverkas hjärnan av långvarig stress - Suntarbetsliv

Filmer 

ISM bedriver tvärvetenskaplig forskning inom området hälsofrämjande arbetsplatser och behandling av stressrelaterad ohälsa. Här ges några smakprov.

1177 har producerat fem filmer om utmattningssyndrom från patientberättelse till olika behandlingsaspekter, där ISM medverkar.

Arbetsmiljöverket har producerat en film där ISM medverkar: Utmaningen - en film om den sjuka jobbstressen

Filmer om stress och UMS

ISM:s nätverksträffar - presentationer

På ISM:s nätverksträffar kan du som arbetar med behandling, prevention eller hälsofrämjande insatser bli uppdaterad på de senaste forskningsrönen inom stressområdet. Här finns länkar till tidigare presentationer som berör stress och behandling i första hand.

ISMs nätverksträffar - presentationer

Webbinarium om stress

Stressforskningsinstitutet arrangerade under 2018 olika seminarier om hjärnan och hur den fungerar och påverkas av stress.

Webbinarium om stress

Poddar

Här samlar vi podavsnitt där ISM:s forskare har deltagit med sin expertkunskap.

Poddar om stress

Senast uppdaterad: 2021-03-10 15:09