Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Forskare Marianne Törner
Foto: Suntarbetsliv/ Mattias Andersson. Ur filmen Säkerhetsklimat- för både personal och patienter.
God patientsäkerhet gynnar också personalhälsan
Hur ser patientsäkerheten ut hos dig? Pratar du och dina kollegor om hur patientsäkerheten hänger ihop? En säker arbetsmiljö för patienterna är också en säker arbetsmiljö för personalen. Marianne Törners forskning visar hur patientsäkerhet och personalhälsa hänger ihop.
Man i T-shirt
Vad gör en pandemi med arbetsmiljön?
I det senaste numret av Arbetslust skriver Magnus Åkerström, utvecklingsledare och forskare på ISM, om utmaningar kring att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete i ett arbetsliv under förändring, men också hur vi kan lära av allt som sker just nu.
Promenader som friskvård
Satsningar på fysisk aktivitet på arbetstid är en av flera önskade åtgärder för att lösa arbetsproblem som är organisatoriska.
Chefer vill lösa organisatoriska problem med individåtgärder
Många arbetsmiljöproblem hänger ihop med organisationen. Det visar studien av ansökningarna som kommit in till Arbetsmiljösatsningen i Västra Götalandsregionen. Ändå önskar chefer ofta åtgärder och lösningar som riktas mot individen.