Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Alice Danielsson
Avlastare. Alice Danielsson tar över vissa sysslor från undersköterskor och sjuksköterskor som att bädda sängar till exempel.
Fotograf: Frank Palm
Arbetslust - en tidning för inspiration
I det senaste numret av tidningen Arbetslust kan du bland annat läsa om hur man skall få äldre medarbetare att vilja stanna kvar på jobbet, om vårdavdelningen som kompletterat övrig bemanning med sjukvårdsbiträden och ett hälsoprojekt på NU-sjukvårdens mammografimottagningen
Webseminarium om aktivitetsbaserat arbetssätt
Nu kan du ta del av seminariet om "Aktivitetsbaserade kontor - bra eller dålig arbetsmiljö" som arrangerades av Göteborgs universitet den 17 september. På seminariet medverkade Annemarie Hultberg från ISM, under rubriken "När trender styr och forskning pågår".
Händer som antecknar på en konferens
Styra och leda - konferens om framtidens välfärd
För tredje året är ISM med och arrangerar konferensen Styra och leda framtidens välfärd. Den riktar sig till ledande företrädare, politiker och tjänstemän för såväl kommuner som landsting. Glöm inte att boka in den 9-10 januari.