Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Kvinna promenerar med sin hund i en park i motljus
Att finna ro i orostider
Det är oroliga tider för oss alla just nu. För dig med utmattningssyndrom kanske det känns extra oroligt. Utmattningen gör inte att man har större anledning till oro, men att man har mindre kraft att hantera den.
Äldre kvinnlikdoktror sitter tillsammans med kvinnlig patient
Hur kan vi behålla äldre arbetskraft i vården – ny studie
Det finns en ökad efterfrågan på sjukvårdstjänster. Samtidigt upplever sjukvårdssektorn rekryteringssvårigheter. En ny studie har undersökt vilka hinder och möjligheter som finns för att behålla den äldre arbetskraften i vården.
Tre personer tittar på ett papper tillsammans
Fuska inte bort strukturella åtgärder för ökad tillit
Efter ett långt och gediget arbete har tillitsdelegationens arbete nu utmynnat i vägledande principer som skall omsättas i praktiken. Risken är att man "luddar till det" genom att flytta fokus från dysfunktionella styrmekanismer till en fråga om organisationskultur, menar Lisa Björk och Linda Corin med flera i denna debattartikel i Svenska Dagbladet.