Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Regionens hus i kvällsbelysning
  Forskning om nya kontorslösningar uppmärksammas
  Pandemin har inneburit nya arbetssätt så som hybridarbete - en kombination av distans- och kontorsarbete. Detta ställer frågan kring framtidens kontor i en ny dager och skulle kunna skapa ett uppsving för den aktivitetsbaserade arbetsformen.
 • Omslagsbild tidningen Arbetslust nr 3 2021
  Det nya normala - Tema för Arbetslust nr 3 2021
  Den röda tråden snor sig kring begreppet det nya normala, om saker som inte är sig riktigt lika sen före pandemin. Det kan handla om nya arbetssätt, sitta hemma vid en skärm, förstärka sin chefsorganisation, nå nya grupper eller flytta sitt koncept från levande till digitalt liv.
 • Kvinna går i trappa på arbetsplatsen
  Allt fler blir sjukskrivna på grund av stress
  Antalet svenska som är sjukskrivna på grund av stress har femdubblats under det senaste decenniet och 80 procent av de sjukskrivna är kvinnor. Två av dem Läkaren Yvonne 64 och kommunikatören Carin 37, kan vi läsa om i Göteborgs-Postens artikel.