Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Trött sjuksköterska vilar huvudet i handen
  Ogynnsam exponering i arbetslivet leder till värk i kroppen
  En ny studie har undersökt betydelsen av ergonomiska, psykosociala och individuella faktorer för uppkomsten av värk och smärta i specifika muskelgrupper hos kvinnor. Deras totala antal smärtområden har också undersökts och följts upp.
 • Omslagsbild kvinna Arbetslust nr 3 2020
  Fotograf: Frank Palm
  Arbetsmiljö i pandemitider - Nytt nummer av Arbetslust
  Det senaste numret av Arbetslust präglas av den förändring som pågår inom vården inte minst under pågående pandemi. Vilka är utmaningarna när det gäller att ställa om och ändå värna om arbetsmiljön? Vad kan vi lära och hur skall vi tänka framåt?
 • Hemsjukvård, vårdpersonal håller en äldre dam under armen.
  Arbetsmiljö- och patientsäkerhetsarbetet - hinder och möjligheter för att arbeta integrerat
  I en rapport från Svenska Miljöinstitutet (IVL) understryks att arbetet med patientsäkerhet och arbetsmiljö har likartad systematik. Det finns stora vinster med att integrera arbete inom dessa båda områden. Rapporten handlar specifikt om hemsjukvården men kan med fördel appliceras i alla typer av vårdorganisationer.