Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

ISM är Västra Götalandsregionens kunskapscentrum inom stressområdet och bildar tillsammans med Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård; Hälsan & Arbetslivet förvaltningen Hälsan och Stressmedicin.

Institutet för stressmedicin - ISM är Västra Götalandsregionens kunskapscentrum inom stressområdet och en del i förvaltningen Hälsan och Stressmedicin. Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Forskning

Vi bedriver forskning inom det stressmedicinska området - från hälsofrämjande och förebyggande till behandling. Det handlar även om vad som händer i kroppen när människor utsätts för långvarig stressbelastning.

Läs mer om ISM:s forskning

Resultaten från våra forsknings- och utvecklingsprojekt publiceras dels i svenska rapporter, dels i vetenskapliga tidskrifter.

Våra publikationer

Kunskapsspridning

Vi föreläser om stress och psykosocial arbetsmiljö för nyckelgrupper inom Västra Götalandsregionen i första hand. 
Kontaktperson när det gäller kunskapsspridning är
sandra.m.pettersson@vgregion.se

Via vår webbsida kan du ta del av aktuell kunskap.

Stress - råd och behandling

Hälsa på arbetsplatsen

ISM anordnar nätverksträffar för dig som arbetar med stress

Ledning

Institutet för stressmedicin bildar tillsammans med Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård;  Hälsan & Arbetslivet förvaltningen Hälsan och Stressmedicin.

Mirko Ivanovic är förvaltningschef för denna, Ingibjörg Jonsdottir är  verksamhetschef för ISM.

Hälsan och Stressmedicin har även en egen nämnd, där Emina Music (C) är ordförande och Karolina Roughton (S) vice ordförande.

Nämnden för hälsan och stressmedicin

Hälsan & Arbetslivet

Ingibjörg Jonsdottir

Verksamhetschef ISM
Telefonnummer

Mirko Ivanovic

Förvaltningschef Hälsan & Stressmedicin
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-05-20 11:56