Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskning

ISM bedriver forskning inom det stressmedicinska området - från hälsofrämjande arbetsplatser till behandling av stressrelaterad ohälsa. Forskningen är tvärvetenskaplig och bedrivs till stor del i samarbete med andra forskargrupper framförallt vid Göteborgs universitet men även med andra universitet och högskolor i Sverige och utomlands.

 

Nyheter ISM:s forskning

Forskning om vad som sker i kroppen vid akut stress har i många år fokuserat på hormonet kortisol. Denna studie visar att friska personer verkar ha en helt normal respons på akut stress, oavsett om de har bra kondition eller inte.

Det råder ett fortsatt stort intresse för forskning om hur rondarbetet kan förbättras inom vården. Fredrik Bååthe, ISM har forskat om teambaserade och personcentrerade ronder. Nu har han presenterat sin forskning i Glasgow på International Forum on Quality & Safety in Healthcare, en av världens största konferenser för vårdpersonal som arbetar för att strukturerat förbättra hälso- och sjukvården.

Det pratas och skrivs ofta om att långvarig stressbelastning leder till att kroppens stresshormoner hamnar i obalans och att man får sämre immunförsvar. Men stämmer det? Nej, egentligen inte. ISM publicerar nu en översikt av aktuell forskning inom området.

Senast uppdaterad: 2019-05-07 11:51