Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarjobb (feriepraktik)

Ungdomar som skrattar

Varje sommar erbjuder Västra Götalandsregionen sommarjobb i form av feriepraktik till ungdomar bosatta i regionen. Vi vill ge dig en chans att få arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden och en chans att prova på ett av alla våra yrken.

Du kan söka sommarjobb inom flera av Västra Götalandsregionens verksamheter. Platser finns oftast inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Andra områden är tandvård, administration, fastighetsförvaltning, kollektivtrafiken, kultur, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Västra Götalandsregionen arbetar för mångfald och välkomnar självklart alla, oavsett kön, etnicitet, religion, funktionsvariation och sexuell läggning.

 


Filmen ger ett exempel på vad du kan jobba med som feriepraktikant hos oss. Ansökan för 2022 öppnar i februari.

Vem får söka?

För att söka sommarjobb inom Västra Götalandsregionen ska du

  • ha sommarlov under pågående gymnasieutbildning mellan årskurs 1-2 eller
    2-3
  • vara folkbokförd i Västra Götaland och ha svenskt person- eller samordningsnummer
  • förstå och kunna göra dig förstådd på svenska (för att kunna få en meningsfull och säker feriepraktik)

Vissa platser kräver att du har fyllt 18 år.


Tidsperioder

Våra platser varierar i tid och omfattning. De pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor under sommaren. 

Sommarjobb med handledning

Du får sommarjobb med handledning av erfaren personal vilket ger dig en inblick i hur arbetet fungerar. Det förväntas att du är närvarande och att du utifrån dina förmågor, deltar och tar möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter.

Du får lön per arbetad timme och i timlönen ingår semesterersättning
(Lön för 2021 var 85 kronor per timme).

Sök sommarjobb (feriepraktik) 

Ansökningsperioden för Feriepraktik/sommarjobb 2022 öppnar i februari

 

Så sker urvalet

För en rättvis fördelning lottas platserna. Lottningen sker efter att ansökningstiden har gått ut och därefter sker hanteringen på respektive förvaltning (arbetsplats)


Vid frågor om sommarjobb (feriepraktik)

Mejla dina frågor om sommarjobb i Västra Götalandsregionen till feriepraktik@vgregion.se

Administration

Inom administration har vi platser inom bland annat fastigheter, HR-enheter och tandvård. Det handlar då om arbetsuppgifter som till exempel inventering och sortering.

Hälso - och sjukvård

Väljer du hälso- och sjukvård finns det olika yrken och avdelningar du kan få prova på som till exempel förlossning, fysioterapi och barnmorskemottagning.

Kök

Söker du en plats i kök hos oss kan du hamna i ett av våra storkök men även i kök på vårdavdelning. Dessa finns på många olika avdelningar som till exempel ortoped och kirurgi.

 

Natur och kultur

Natur och kultur är också en del av Västra Götalandsregionen och du kan få prova på att arbeta på museum eller inom naturbruk.

Service och underhåll

Service och underhåll innebär främst arbetsuppgifter inom vaktmästeri och finns på många av våra förvaltningar och bolag. Du kan även få prova på att arbeta som transportör av patienter på sjukhus. 

Tandvård

Inom tandvården får du en insyn hur det är att arbeta på en mottagning och får hjälpa till med uppgifter som att fylla på produkter och administration.

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2021-10-08 14:31