Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Millennium

Tre tecknade illustrationer av olika slags vårdsituationer med en enfärgad blå platta i bakgrunden.

En tillgänglig och sammanhållen hälso- och sjukvård av hög kvalitet och med stor delaktighet för invånarna - det är målet för satsningen på en gemensam vårdinformationsmiljö i Västra Götaland.

Utveckling av hälso- och sjukvården

Program Millennium (f d FVM) leder arbetet med att införa den nya vårdinformationsmiljön. Det omfattar Västra Götalandsregionen (VGR), privata vårdgivare med avtal med VGR och de 49 kommunerna i Västra Götaland. Målet är att skapa en hållbar och modern vårdinformationsmiljö som ska möta behov och krav i nutid och framtid, och göra det enklare att samverka mellan vårdgivare. För medarbetare i vården i VGR blir systemet Millennium det huvudsakliga IT-stödet. 

På de här sidorna kan du läsa om bakgrund, vad som ska uppnås, vägen dit och mycket annat. För kommunerna i Västra Götaland och privata vårdgivare finns mer information även på andra webbsidor.

Program Millennium bytte namn den 1 november 2022, från tidigare namn Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM). Det kan finnas sidor, länkar och presentationer som under en övergångsperiod har kvar namnet FVM på vissa ställen. Befintligt filmmaterial ändras inte.  

VästKoms webbplats om kommunernas del i program Millennium/FVM

Webbsidor på Vårdgivarwebben för privata vårdgivare

Dokument

Programdirektiv program Millennium

Kommunikationssystem

Reservation för att dokumenten är under översyn till innehåll och namn.  

Kontakt programkontoret

Postadress: Program Millennium, Flöjelbergsgatan 2a, 431 35 Mölndal

Annika Mortensen

Programchef Millennium
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-12-05 16:50