Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdskiftet – för dig som vill följa utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland

Ulrika Roos och Jonas Blank

Vårdpodden

Hör Ulrika och Jonas berätta om hur taligenkänning fungerar och bidrar till snabbare journaldokumentation samt vad ett införande innebär i form av förändrade arbetssätt.

Collage av två gruppbilder i mötesrum och tre personer i närbild.

Intensivt arbete under året med designen av Millennium

Steg för steg faller bitarna på plats och Millennium tar form som nytt vårdinformationssystem i Västra Götaland. Inom programmet Millennium är det stort fokus på att få klart den design av systemet som måste vara på plats inför den första etappen, hösten 2024. Det är ett intensivt och rätt tidspressat uppdrag att bli klara med allt från enskilda detaljer till hela arbetsflöden.

Två liggande mobiltelefoner.

Nu smyger framtidens e-tjänster för hälso- och sjukvård igång

Västra Götalandsregionen utvecklar en ny app för e-tjänster under namnet Vård och hälsa. Här kommer invånare att kunna söka vård genom att svara på frågor om sina symtom och de kan idag chatta med en sjuksköterska som ger råd eller hänvisar dem till vård. VGR smygstartar nu i liten skala med flera nya e-tjänster i appen som är tänkt att bli en samlad ingång till vården i Västra Götaland.

Röster från designarbetet

Medarbetare från VGR, privata vårdgivare och kommunerna arbetar tillsammans med att anpassa Millennium till behoven i Västra Götaland. Så här ser några av dem på möjligheterna med en gemensam vårdinformationsmiljö.

Framtidens hälso- och sjukvård

Vård närmare invånarna, fler e-tjänster och koncentration av den högspecialiserade vården – det är grunden i omställningen av hälso- och sjukvården. Se filmen och få en inblick i hur hälso- och sjukvården kommer att se ut framöver.