Vårdskiftet – för dig som vill följa utvecklingen av hälso- och sjukvården i Västra Götaland

Annie Axelsson.

Vårdpodden

Senaste avsnittet: Snabb digital utveckling att vänta för vården. Vårdpodden tar greppet om ämnet digitalisering i hälso- och sjukvården och vad som krävs för att det ska göras på ett bra sätt. Medverkande: Annie Axelsson och Susanne Gustavsson från Skaraborgs sjukhus, båda med stor erfarenhet av frågorna.

Collage av bilder på människor i stor föreläsningssal.

Chefens roll i fokus när Millenniumlabbet fick besök

Införandet av Millennium är en av VGR:s viktigaste prioriteringar i år. Nyligen träffades hälso- och sjukvårdens förvaltningsledningar för att känna på systemet och få djupare förståelse för vad införandet i höst innebär. "Från viss skepsis till en spirande känsla av att detta kommer bli bra" - så sade en av deltagarna efter den fullspäckade eftermiddagen.

Flera personer med datorer sitter vid ett bord och lyssnar på en man som visar bilder på en stor skärm.

Granskning av färdig design och nya arbetssätt

Nu är de lokala arbetsflödesgranskningarna i gång – ett sätt att förbereda verksamheterna på funktionalitet och nya arbetssätt som kommer med Millennium. Först ut var möten inom område akutsjukvård och psykiatri som hölls på Södra Älvsborgs sjukhus i slutet av oktober.

Millennium på två minuter

Införandet av Millennium som gemensamt vårdinformationssystem i Västra Götaland är en enormt stor satsning med flera års förberedelser. Här är kortversionen. 

Film om egenmonitorering

Med egenmonitorering kan patienten själv mäta och registrera värden med hjälp av digital teknik. Egenmonitorering är en av e-tjänsterna i Vård och hälsa.