Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR går ur stabsläge men arbetet med covid-19 fortsätter

Publicerad:

I dag 31 augusti går Västra Götalandsregionen går ur det stabsläge man befunnit sig i sedan mitten av mars, då den regionala krisledningen etablerades. Men arbetet med covid-19 fortsätter.

I början av covid-19-pandemin gick Västra Götalandsregionen upp i stabsläge för att hantera situationen. En regional krisledningsorganisation skapades i syfte att kunna arbeta uthålligt och hantera olika påfrestningar som följde av pandemin.

Nu har antalet fall legat på en lägre nivå under hela augusti och arbetets intensitet har gått in i ett nytt skede. Därför väljer Västra Götalandsregionen nu att anpassa beredskapsnivåerna och i möjligaste mån övergå till ordinarie linje – det nya normala.

– Jag vill tacka alla medarbetare och samarbetspartners som gemensamt har arbetat hårt för att hantera denna pandemi på ett bra sätt. Nu går vi in i en höst som vi inte vet hur mycket den kommer att präglas av covid-19. Vi fokuserar på det nya normala där vi får lära oss att leva med virus och ha beredskap för ett ökat sjukvårdsbehov. Många goda exempel på samarbete över organisatoriska gränser och nya arbetssätt ska vi ta med oss in i det fortsatta arbetet. Det är viktigt att hitta långsiktiga och uthålliga lösningar i en ny vardag och därför återgår vi från stabsläget, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Växlingen till ordinarie linjeansvar kommer att ske stegvis och stöttas av en särskild organisation som hjälper verksamheterna med övergången. Västra Götalandsregionen kommer också att noga följa utvecklingen och hålla beredskapen uppe i händelse av att man behöver gå upp i stabsläge på nytt.

Statistik covid-19 i VGR

Västra Götalandsregionen uppdaterar varje vardag sin webbplats med uppgifter om hur många som vårdas för covid-19 på sjukhusen i Västra Götaland.

 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-08-31 15:45