Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen 6 oktober 2020

Publicerad:

Regionstyrelsen beslutade att satsa på en enkät om livsvillkor och hälsa efter Covid-19. Enkäten ska gå ut till drygt 8 000 personer i Västra Götaland till en kostnad av 400 000 kronor.

Folkhälsomyndigheten, Statistiska centralbyrån och landets regioner genomför den nationella folkhälsoenkäten Hälsa på lika villkor (HLV). Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en extra enkät under våren 2021 för att synliggöra förändringar i livsvillkor och hälsa före och efter Covid-19. Det nationella urvalet innebär att 25 000 personer får enkäten. Enkäten genomfördes också under våren 2020, före pandemiutbrottet, med ett tilläggsurval från Västra Götalandsregionen.

Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 6 oktober att delta med ett extra urval till enkäten under våren 2021. Det extra urvalet innebär att, förutom de invånare i Västra Götaland som ingår i Folkhälsomyndighetens nationella urval, ska ytterligare 8 000 invånare i Västra Götaland få enkäten. Genom att göra ett extra urval på 8 000 enkäter får Västra Götalandsregionen tillgång till data som ger möjlighet att kunna studera förändringar över tid, totalt på regionnivå, könsuppdelat samt åldersuppdelat. Kostnaden för det extra urvalet är för Västra Götalandsregionen 400 000 kronor.

För mer information om regionstyrelsens beslut se Alla beslut i korthet


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-10-06 12:55