Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Provtagning av invånare och hälso- och sjukvårdspersonal med milda symtom på covid -19

Publicerad: Uppdaterad:

Ökad provtagning är en viktig del för att minska smittspridning av coronaviruset i landet, och diskussioner har förts både nationellt och regionalt med målet att öka antalet provtagningar.

Arbete pågår för att snabbt utöka provtagning för covid-19, vecka 23, på vårdcentraler i Västra Götalandsregionen. Det kommer beröra såväl patienter som invånare, inkluderat personal

Personer med symtom av mild karaktär kan ha behov av provtagning, bland annat för möjlighet till tidigare återgång i arbete samt för att minska smittspridning.

Symtom som är vanliga vid covid-19 är feber, torrhosta, trötthet, andningssvårigheter och muskelvärk, halsont, huvudvärk, magbesvär med diarréer samt bortfall av lukt- och smaksinne.

Alla vårdcentraler ansvarar att tillhandahålla provtagning för Covid-19. Denna provtagning ska erbjudas alla vardagar, även om viss minskning kan behövas under semesterperiod. Ta kontakt med din vårdcentral om hur provtagningen går till där.

Personer med negativt provsvar kan vid milda symtom återgå i arbete. Vid ett positivt provsvar så får du information om hur du ska förhålla dig.

Vid svåra symtom ska personen som vanligt vända sig till ordinarie vårdkontakt/vårdcentral.

De utökade testerna gäller pågående infektion och är inte ett antikroppstest.

 


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-01 15:55