Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Maria Hägglund blir vd för Regionteater Väst

Publicerad:
Porträtt, leende kvinna, blont hår.
Maria Hägglund.
Fotograf: Lars Kroon

Den 1 augusti tillträder Maria Hägglund som ny vd för Regionteater Väst, Sveriges största scenkonstinstitution för unga.

Det blir Maria Hägglund som efterträder Susanna Dahlberg som vd för Regionteater Väst. Maria Hägglund är i dag produktionschef och biträdande teaterchef för Västmanlands teater. Hon har genom åren haft befattningar som teknisk chef, produktionschef, producent och projektledare vid bland annat Smålands Musik & Teater, Göteborgs Stadsteater och GöteborgsOperan.

Som vd kommer Maria Hägglund att ge Regionteater Väst en fortsatt röst i samhällsdebatten och utveckla verksamheten utifrån visionen att stärka de unga individerna och de demokratiska värdena genom scenkonst. En viktig roll blir att samverka med Västra Götalands 49 kommuner och andra samhällsaktörer.

Regionteater Väst är Sveriges största scenkonstinstitution för ung publik och en av landets största producenter av dans och teater för unga.

– Jag har följt Regionteater Väst i många år och känner både förväntan och ödmjukhet inför att få vara med och göra scenkonst för en väldigt viktig målgrupp – i en verksamhet med mycket gott rykte. säger Maria Hägglund.

I sin nya roll kommer Maria Hägglund att rapportera till styrelsen för Regionteater Väst och ha dialog med kulturnämnden och andra företrädare för ägarna, Västra Götalandsregionen (91 % av aktierna) och Uddevalla kommun (9 % av aktierna). Hon tillträder den 1 augusti.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-01-18 11:16