Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Marga Brisman blir regional pandemisamordnare i VGR

Publicerad: Uppdaterad:

Från och med den 1 februari finns en regional pandemisamordnare i Västra Götalandsregionen. Tidigare under pandemin hade hälso- och sjukvårdsdirektören ett sådant operativt ansvar, nu utvecklas organisationen och regionchefläkare Marga Brisman får uppgiften att samordna pandemiarbetet.

Marga Brisman är regionchefläkare med ansvar för patientsäkerhetsfrågor i Västra Götalandsregionen. Som sådan har hon deltagit i pandemiarbetet sedan Västra Götaland fick sitt första fall av covid-19 i februari 2020.

Från och med idag, 1 februari, kliver hon in i rollen som regional pandemisamordnare. Uppdraget är att hålla ihop arbetet i Västra Götalandsregionens särskilda organisation för covid-19 och säkerställa den långsiktiga uthålligheten. Efter två års pandemi befinner sig arbetet nu i en annan fas jämfört med 2020 och 2021.

– Rollen som regional pandemisamordnare har som utgångspunkt att vi gemensamt ska bedriva arbetet uthålligt under och efter pandemin, samt att de många viktiga arbetsuppgifterna kan delas av flera tjänstepersoner inom organisationen för att säkerställa kontinuitet, säger Marga Brisman.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-02-14 14:25