Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hanna Tornevall blir förvaltningschef för Göteborgs botaniska trädgård

Publicerad:
Brunhårig kvinna med glasögon sitter i en grå soffa med svart blus.
Fotograf: Emmy Jonsson

Göteborgs botaniska trädgård får ny förvaltningschef. I maj 2022 tillträder Hanna Tornevall tjänsten och hon efterträder då Mari Källersjö som går i pension.

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Hanna Tornevall till förvaltningschef för Göteborgs botaniska trädgård. Hanna Tornevall är i dag vd för CIT Industriell Energi AB, ett dotterbolag till Stiftelsen Chalmers Industriteknik.

– Göteborgs botaniska trädgård står inför den största förändringen på många år, när kommande generationers växthus och besökscentrum ska byggas. Detta kommer att påverka både organisation och arbetssätt. Hanna Tornevalls erfarenhet av att leda forskningsnära verksamheter i utveckling kommer att vara värdefull i arbetet framåt, säger HR-direktör Marina Olsson.

I grunden har Hanna Tornevall en filosofie magisterexamen i miljövetenskap. Genom åren har hon haft flera befattningar inom Volvo och Länsstyrelsen, där hon bland annat var chef för den regionala vattenmyndigheten. Hennes uppdrag i Västra Götalandsregionen blir att leda förvaltningen utifrån den långsiktiga inriktning som regionfullmäktige har fastställt. Att fortsätta utveckla nationella och internationella samarbeten och att stärka Göteborgs botaniska trädgård som varumärke och besöksmål är några av uppdragen.

– Jag tycker att Göteborgs botaniska trädgård bedriver en fantastisk, mångfacetterad verksamhet som betyder mycket, både för alla besökare och för arbetet med biologisk mångfald. Att få göra skillnad på riktigt i vår tids stora miljöfrågor är det som driver mig och jag tar mig an det här uppdraget med stor ödmjukhet och förväntan. Det ska bli intressant och spännande att lära känna mina nya kolleger och medarbetare och ta del av all den erfarenhet och kunskap som finns på förvaltningen, så att vi tillsammans kan driva och utveckla verksamheten, säger Hanna Tornevall.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-14 11:00