Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Begäran att inaktivera krislägesavtalet

Publicerad: Uppdaterad:

Västra Götalandsregionen har beslutat att begära att inaktivera krislägesavtalet den 25 januari och har vänt sig till Sveriges kommuner och regioner (SKR) med en sådan begäran.

Den 23 december beslutade regionstyrelsens ordförande att begära att Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) aktiverar krislägesavtalet för Västra Götalandsregionen inom covid-19-vården för de yrkesgrupper som berörs av denna vård och för att hantera pågående cyberangrepp. Krislägesavtalet reglerar villkor och ersättningar för medarbetare som arbetar vid krisläge.

Krislägesavtalet aktiverades för att säkra bemanningen. VGR har trots det pressade läget, klarat bemanningen utan att anvisa medarbetare på avtalet.

VGR gör nu bedömningen att förutsättningarna för att krislägesavtalet ska vara aktiverat inte längre föreligger och har därför vänt sig till SKR med en begäran om att krislägesavtalet ska inaktiveras.

SKR beslutade att inaktivera krislägesavtalet för VGR 29 januari.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-01-29 13:49