Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

10 mars: Nya bekräftade fall av coronavirusinfektion (covid-19) i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

Idag har ytterligare fall av covid-19 bekräftats i Västra Götaland. Totalt finns nu 48 personer som har bekräftats positiva sedan 26 februari, då regionens första fall konstaterades.

Totalt är det 48 personer i Västra Götaland som hittills – fram till och med tisdag 10 mars 2020 klockan 14.30 – bekräftats positiva för covid-19.

I dag är första gången ett fall av covid-19 har diagnosticerats inom NU-sjukvården. Så här fördelar sig de bekräftade provtagningarna mellan de fyra sjukhusförvaltningarna inom Västra Götalandsregionen:

  • NU-sjukvården: totalt 4 bekräftade fall, varav 4 nya för i dag
  • Sahlgrenska Universitetssjukhuset: totalt 36 bekräftade fall, varav 6 nya för idag
  • Skaraborgs Sjukhus: totalt 4 bekräftade fall, varav 2 nya för idag
  • Södra Älvsborgs sjukhus: totalt 4 bekräftade fall, varav 3 nya för idag

Kontaktspårning av närkontakter och andra personer som kan ha utsatts för smitta pågår under ledning av Smittskydd Västra Götaland.

– Alla nya fall är smittade utomlands. Nu fortsätter vi med det intensiva arbetet att identifiera, provta och omhänderta smittade, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg på Smittskydd Västra Götaland.

 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-03-10 15:42