Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kalla på hjälp via 112:s nya app

Det finns en ny app som kallas 112-appen. Om du har svårt att göra dig förstådd med personer du inte känner kan du ha nytta av att din exakta position skickas direkt till SOS Alarmfunktionen om du ringer 112 från appen. Det kan vara bra om du har svårt att förklara var du är.

Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android. Här kan du hitta mera information: https://www.sosalarm.se/trygghet--sakerhet/112-appen/

För dig som är döv, tal- eller hörselskadad finns möjlighet att kontakta 112 med sms via tjänsten SMS112 eller via texttelefon. Vissa kommunikationshjälpmedel går att använda för att skicka sms, så du måste inte kunna använda en vanlig telefon. För att kunna använda detta behöver du registrera dig på en hemsida. Även platser som skolor och boenden kan registrera sig.

Här kan du hitta mera information om hur du kan göra: 
https://www.sosalarm.se/112-och-andra-viktiga-nummer/viktiga-nummer/112/112-for-tal--och-horselskadade/

Senast uppdaterad: 2023-08-15 13:52