Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Årets Kvalitetspris 2022

Igår vann Dart årets Kvalitetspris för arbetet med KomIgång online!

Varje år delas kvalitetspriset ut till en verksamhet inom Område 1 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, dit Dart hör. I år deltog Dart med utvecklingsarbetet kring KomIgång online som är ett digitalt föräldrastöd för föräldrar vars barn står i kö för utredning för svårigheter med samspel och kommunikation. KomIgång online ska hjälpa familjerna i väntan på och under en insats från vården. Via 1177 kan föräldrar få ta del av animerade filmer, filmexempel från familjer, inspelade samtal med föräldrar och experter, möjlighet att lära sig tecken samt bildstöd.
För mer information om KomIgång online, gå till: http://akktiv.se/utbildning-for.../komigang-online/
 
Juryns motivering löd: ”Ett imponerande förbättringsarbete som genom samverkan mellan flera vårdverksamheter och användning av modern teknik starkt bidragit till ökad tillgänglighet till vård. Utvärderingar visar positiva och efterlängtade effekter för patienter och närstående. Spridning av arbetssättet pågår redan i hela Sverige.”
 
Priset delas med BB-mottagningen och obestriken som har genomfört ett utvecklingsarbete som inneburit att små barn med gulsot får ljusbehandling hemma istället för att bli inlagda.
Senast uppdaterad: 2022-11-10 16:38