Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forskning och utveckling

En poster med tidningsurklipp av forskning gjord på Dart

En viktig del av Darts uppdrag är att forska inom områden som kognition, kommunikation och språk. Vi följer även utvecklingen av ny teknik och nya metoder samt förmedlar resultatet av eget och andras arbete för att sprida våra kunskaper.

Världens kunskaper inom kognition, kommunikation och språk växer i snabb takt. Detta ger tillsammans med utvecklingen inom IKT, information- och kommunikationsteknologi, möjligheter att utveckla nya metoder och hjälpmedel för kommunikation och tillgänglighet.

En del av Darts uppdrag är att medverka i denna forskning och utveckling. Vi vill se till att dessa nya metoder och hjälpmedel blir tillgängliga och fungerar i vardagen. Därför tycker vi det är viktigt att förmedla resultat av eget och andras arbete till våra uppdragsgivare, professionella, personer med kommunikationssvårigheter, närstående och allmänheten.

Här kan du läsa mer om oss som forskar, om våra projekt och om det vi har publicerat. 

Bild på tre personer

Forskare

Här kan du läsa om oss som forskar och doktorerar på Dart.

En grön bild med svarta frågetecken och gula glödlampor

Projekt

Här hittar du forsknings- och utvecklingsprojekt som Dart har deltagit i.

Senast uppdaterad: 2022-03-29 16:47