Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsterapins dag – Digital delaktighet är vår skyldighet!

Arbetsterapins dag – Digital delaktighet är vår skyldighet!

En stor del av vår vardag är idag digital.

Vi använder smarta telefoner och andra enheter för samtal med tal och video, för att umgås på sociala medier och för att skicka meddelanden.

Vi behöver ha tillgång till digital kommunikation för att hålla kontakt med andra, både med våra vänner och familj samt med till exempel sjukvården, Försäkringskassan eller andra myndigheter. Det är viktigt att själv kunna vara delaktig i sin kommunikation med andra.

Många av arbetsterapeutens patienter har behov av individuella anpassningar i vardagstekniken och andra kan behöva alternativa styrsätt för att kunna använda digital teknik självständigt. Arbetsterapeutens kompetens är viktig för att möjliggöra digital delaktighet och det är vår skyldighet att tillgodose patienternas behov.

Under Västsvenska kommunikationskarnevalen 2023 höll Darts arbetsterapeuter två föreläsningar om alternativa styrningar och digital delaktighet. Här kan du se bildspelen till dessa:

Alternativa styrningar

Digital delaktighet

Senast uppdaterad: 2023-10-26 21:32