Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Årets logoped finns på Dart

Bild i grönt och orange och med en bild på Gunilla Thunberg

Gunilla Thunberg, logoped och forskare på Dart, har fått äran att i år ta emot svenska logopedpriset för sitt arbete med utbildning, forskning och kliniskt arbete inom området AKK. Vi är otroligt stolta och glada! Gunilla kommer att få ta emot priset digitalt på Svenska Logopedförbundets möte den 15 maj. Stort grattis Gunilla! Här kan du läsa den fina motiveringen.

Genom sitt oförtröttliga arbete med utbildning, forskning och kliniskt arbete inom området Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK) har Gunilla förbättrat det kommunikativa omhändertagandet och den språkliga miljön för tusentals barn och vuxna i och utanför Sveriges gränser. Hon har som få andra kombinerat stringent forskning med populärvetenskap och utbildning vilket de många vetenskapliga publikationerna, konferensen Kommunikationskarnevalen och ständiga föreläsningsuppdrag är några bevis på. Men främst har hon genom utbildningsparaplyet AKKtiv med kurser som KomIgång, KOMPIS och KOMFler bidragit till ett paradigmskifte i vilka insatser som erbjuds personer med kommunikativa funktionsnedsättningar, något som idag är mer aktuellt än någonsin med införandet av FN:s Barnkonvention som lag i Sverige.

Senast uppdaterad: 2020-05-11 16:11