Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ugnsrostad potatis med tonfisksås

Ugnsrostad potatis med tonfisksås

4 portioner

  • 400-600 g små, tvättade potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • Svartpeppar
  • ½ tsk salt med jod
  • Cirka 250 g frysta haricots verts

Tonfisksås:

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1,5 dl (cirka ½ förpackning) färdigkokta vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 äggula (välj produktionskontrollerade ägg)
  • 2-3 msk kapris
  • 2-3 msk pressad citron
  • Basilika- eller persiljeblad
  • 0,5 dl olivolja
  • Svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills potatisen känns mjuk med en provsticka.

Blanda alla ingredienser till såsen i en mixerbunke och mixa till slät
konsistens.

Täck fryst haricots verts med vatten. Tillsätt lite salt. Koka upp. Dra kastrullen
av värmen och låt stå cirka 3 minuter. Häll av vattnet.

Servera den ugnsrostade potatisen med tonfisksås och de gröna bönorna.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:10