Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hemgjorda fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar

4 portioner

  • 8-10 potatisar (cirka 800 g)
  • 6-8 morötter
  • 400 g vit fisk i fryst block
  • Ströbröd
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Vitpeppar
  • ½–1 tsk salt
  • Cirka 4 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk, eller växtbaserat alternativ
  • 450g fryst spenat, tinad

Gör så här: Skala potatis och morötter. Koka upp 1,5 liter vatten med en nypa salt. Lägg i potatisarna. Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare cirka 10 minuter. Häll av vattnet när potatisen blivit mjuk rakt igenom.

Lägg mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Skär det halvtinade fiskblocket i 12-13 fiskpinnsliknande bitar. Salta och peppra fisken. Vänd sedan varje fiskbit i vetemjöl, därefter ägg och till sist i ströbröd. Stek i flytande margarin på medelstark värme ett par minuter på varje sida, tills fiskpinnarna är genomstekta.

Smält 2 msk margarin i en kastrull på medeltemperatur, vispa ner mjölet. Späd med mjölken och låt koka upp. Krama ur vattnet från spenaten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera fiskpinnarna med stuvad spenat, kokt potatis och morötter.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:50