Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Snabb makrillsås

Snabb makrillsås

4 portioner

  • 4 portioner pasta, gärna fullkorn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja eller flytande matfett
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • 3 burkar makrill i tomatsås
  • 1 näve färsk ruccola eller spenat
  • Torkad oregano
  • Kapris
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 4-5 morötter

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka den gula löken och pressa eller finhacka vitlöken. Låt lök och vitlök mjukna i matfett i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och makrill, låt puttra ihop. Rör ner ruccola eller spenat och smaksätt med oregano, kapris, peppar och lite salt.

Skala morötterna och riv med hjälp av rivjärn.

Servera makrills såsen med pasta och riven morot.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 10:40