Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kesotorsk med kaviar och purjolök

Kesofisk med kaviar och purjolök

 4 portioner

  • 400 g torsk eller sej (färsk eller tinad fryst fisk)
  • 1 liten purjolök
  • ½ dl kaviar
  • 1 burk keso, 500 g
  • ½ tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • 8-10 potatisar (cirka 800 g)
  • 4-5 morötter

Gör så här: Sätt ugnen på 200° C. Lägg fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Strimla purjolöken. Blanda en röra av keso, purjolök och kaviar. Lägg kesoröran över fisken och ställ in i ugnen. Tillaga i ca 30– 40 min eller tills fisken är färdig (fiskköttet ska vara vitt och fast).

Borsta eller skala potatisen och lägg den i en kastrull med vatten och en nypa salt. Vattnet ska precis täcka potatisen. Koka upp, minska sedan värmen och koka potatisen mjuk under lock ca 20-30 minuter. Känn efter med provsticka
eller gaffel när den är mjuk. Häll av kokvattnet.

Skala morötterna och riv dem med hjälp av rivjärn.

Servera kesotorsken tillsammans med kokt potatis och rivna morötter.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:57