Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ärtig sejpuré

Ärtig sejpuré

Cirka 10 bebisportioner

  • 150 g sejfilé eller annan filé
  • 10 stora potatisar
  • 4 dl gröna ärtor
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 dl smör, raps- eller olivolja

Gör så här: 
1. Dela potatisen och koka i osaltat vatten.
2. När potatisen nästan är mjuk, lägg i ärtor och fisk och sjud under lock i cirka 3 minuter.
3. Fisken är klar när den är fast och ogenomskinlig. Häll av och spara vätskan.
4. Tillsätt persilja. Mixa eller mosa. Späd maten med kokvattnet. Blanda i matfett strax innan servering.

Senast uppdaterad: 2023-05-19 11:45