Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fiskbåtar

Fiskbåtar

En plåt med fiskbåtar
Fotograf: Lena Koller

4 portioner

  • 10-12 potatisar (cirka 1 kg)
  • 3-4 morötter
  • ½ purjolök
  • 400 g fiskfilé, exempelvis sej, hoki, torsk eller rödspätta
  • ½-1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 4 msk lätt créme fraiche
  • Pressad citron till servering
  • Bakplåtspapper
  • Steksnöre

Gör så här: Skala potatisen och lägg i en kastrull med vatten som precis täcker potatisen. För att få plats med fyra fiskpaket behövs en stor och vid gryta. Skölj och skär den färska eller upptinade fisken i bitar. Lägg fisken på ett bakplåtspapper, en portion per papper. Salta och peppra fisken.

Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj purjolöken och skär även den tunt. Lägg morötter och purjolök på fisken och klicka över margarin. Vik ihop bakplåtspappret till ett paket. Knyt gärna ett tunt steksnöre/ bomullssnöre) runt.

Koka upp potatisen, lägg paketen ovanpå potatisen när den kokat i 5 minuter (är fisken inte riktigt tinad kan man lägga på paketen från början). Fisk och potatis kommer att vara färdiga samtidigt. Pressa citron och klicka crème fraiche på fisken när den serveras.

Tips! Variera rätten genom att lägga tomatskivor och kryddgrönt på
fisken istället för morötter och purjolök.

Senast uppdaterad: 2024-04-17 10:47