Matkassen

Bra mat för hälsa, miljö och plånbok
- genom hela livet

Välkommen till matkassen! Matkassen är en webbplats till för dig som vill veta mer om bra mat, få inspiration, receptförslag och veckomenyer med tillhörande inköpslistor – genom hela livet. Matkassen innehåller recept med snabblagade och näringsrika rätter som är bra för hälsa, miljö och plånbok.

Familj äter måltid

Barn och familj

Bra mat ger grunden för en god hälsa hos både barn och vuxna. Här finns recept för hela familjen, som hemlagad barnmat, veckomenyer med inköpslistor, frukost, mellanmål och kalasmat.

Ungdomar som äter en måltid.

Ungdom eller ung vuxen

Att äta bra mat bidrar till att du orkar med både skola eller jobb och fritid bättre. Och din kropp får rätt byggstenar när du växer och utvecklas. Hälsosamma matvanor är också bra för planet och plånbok. Läs mer här om bra matvanor.

Vuxna vid ett matbord

Vuxna

Att äta hälsosamt spelar stor roll för vårt välbefinnande och påverkar ork och energi under dagen. Här kan du testa dina matvanor, få tips om hur du kan få mer energi och ork under dagen och minska sötsug, förslag på snabbfixade matlådor, mat för en till två personer och mellanmålstips.

Glada seniorer vid ett matbord. De vinkar och en person tar ett foto av dem alla med sin mobil.

Senior

Bra mat har stor betydelse genom hela livet, inte minst när du blir äldre. Näringsrik mat och en hälsosam vikt bidrar till att hålla både kropp och knopp i god form. Här finns recept och råd både för dig som är aktiv och har god aptit, men även för dig som är mindre aktiv, har minskad aptit eller svårigheter att äta.

kvinnor, barn, gravid

Vänta barn

I väntan på den nya familjemedlemmen vill många veta mer om bra mat och vilken mat som behövs under graviditeten. Här finns råd om mat och recept med mycket av den näring som är viktig för barnets tillväxt i magen och för att du som är gravid ska må så bra som möjligt.

Aktuellt från Matkassen

  • Sommarfavoriter

    Vi på Matkassen vill gärna tipsa om att vi samlat några av våra favoriter på temat Sommarfavoriter. 


QR-kod till Matkassens hemsida.

Skanna QR-koden med din mobil så hittar du snabbt tillbaka till sidan.