Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt om covid-19 och vaccination i Västra Götaland

1177 Vårdguiden på telefon bokar inga tider till vaccination eller provtagning för covid-19.
Läs mer på 1177.se eller kontakta din vårdcentral.

Regionhälsan

Man med barn

Våra verksamheter

Regionhälsan arbetar med regiongemensamma vårdverksamheter, hälsofrämjande nära vård och vårdgivarstöd samt med forskning, utbildning och kunskapsstöd. Se våra verksamheter här.

Jobba hos oss

Välkommen att bli en av oss! I Regionhälsan arbetar många olika professioner inom en rad olika vård- och kunskapsverksamheter. Se våra lediga tjänster som finns ute nu.

Aktuellt från Regionhälsan

  • Page list icon

    Under coronapandemin har gynekologiska cellprov inte kunnat genomföras som vanligt på regionens barnmorskemottagningar. Det har skapat en kö och har gjort att många har fått vänta på att lämna cellprov. I början av juni införs därför självprovtagning för HPV, som komplement till cellprov hos barnmorska.

  • Page list icon

    Den 19-20 maj höll FSUM (Föreningen Sveriges Ungdomsmottagningar) sin årliga konferens. Under konferensen utbyttes erfarenheter och goda exempel mellan landets ungdomsmottagningar, och Regionhälsans ungdomsmottagningar spelade en central roll under konferensen.

  • Just nu är det många som ringer 1177 Vårdguiden på telefon. Jill Johansson, verksamhetschef, tror att minst hälften av de cirka 4 000 coronarelaterade samtal som man får varje vecka, skulle kunna besvaras av chattbotten.

  • Julia Backlund och Tina Dahlberg, dietisterna bakom Matkassen

    Julia Backlund och Tina Dahlberg med konceptet Matkassen tilldelas utmärkelsen Årets dietist för sitt arbete med att inspirera och stötta familjer att laga bra mat för hälsan som samtidigt är snabblagad, prisvärd och klimatsmart. Priset delades ut i samband med Dietisternas riksförbunds årsmöte den 25 mars 2021.