Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionhälsan

Man med barn

Våra verksamheter

Regionhälsan arbetar med regiongemensamma vårdverksamheter, hälsofrämjande nära vård och vårdgivarstöd samt med forskning, utbildning och kunskapsstöd. Se våra verksamheter här.

Jobba hos oss

Välkommen att bli en av oss! I Regionhälsan arbetar många olika professioner inom en rad olika vård- och kunskapsverksamheter. Se våra lediga tjänster som finns ute nu.

Aktuellt från Regionhälsan

  • En rutin med skriftliga frågor för att fånga upp besökare på ungdomsmottagning som har erfarenhet av eller riskerar sexuellt överförbara infektioner, oplanerad graviditet eller sexuellt våld uppskattas av både personal och besökare. Det visar en ny avhandling av Sofia Hammarström, utvecklingsledare på Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

  • Fotograf: Jonas Borgström

    63 anställda vid Sjukvårdens Larmcentral tar emot samtal via 112, om sjukdomar och olyckor. Överläkare Per Örninge, som är medicinskt ansvarig, berättar att samtalen ökar stadigt och de därför måste rekrytera fler sjuksköterskor.

  • Page list icon

    Under coronapandemin har gynekologiska cellprov inte kunnat genomföras som vanligt på regionens barnmorskemottagningar. Det har skapat en kö och har gjort att många har fått vänta på att lämna cellprov. I början av juni införs därför självprovtagning för HPV, som komplement till cellprov hos barnmorska.

  • Page list icon

    Den 19-20 maj höll FSUM (Föreningen Sveriges Ungdomsmottagningar) sin årliga konferens. Under konferensen utbyttes erfarenheter och goda exempel mellan landets ungdomsmottagningar, och Regionhälsans ungdomsmottagningar spelade en central roll under konferensen.