Valfria gästateljévistelser

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse på valfri plats i världen. Vistelseperioden är också valfri men måste ske under 2024. Ansökan för 2024 är nu stängd.

Syftet med stödet

Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer. Du föreslår själv en plats som du har en preliminär möjlighet att verka på. Sen ansöker du om stöd från oss.

Stipendiet ska täcka kostnader för resor tur och retur, levnadskostnader, altejéhyra och bostad samt material. Maxbelopp är 50 000.

Den sökande ska motivera vad en vistelse kan tillföra konstnärskapet. Vistelseperiod bestäms i samråd mellan den sökande, Kulturförvaltningen och ateljéplatsen.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökan för 2024 är stängd. Sista dag att ansöka var den 22 december 2023. 

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Mejla din ansökan till kultur@vgregion.se. 

Skriv "Fri gästateljé 2024" i ämnesraden. 

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat.

Redovisning

En kort rapport ska skickas in efter avslutad vistelse.

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier

Telefonnummer

Tillgänglig mån-ons