Virtuella ridlektioner och smidesshow på Eurohorse

hästsimulator

I vår monter (B08:11) på Eurohorse i Göteborg kan du uppleva allt från virtuella ridlektioner till uppvisningar i hovslageri och spännande seminarier.

Simulerad ridning
Den toppmoderna hästsimulatorn har sensorer för tryck, vikt och rörelser och på den kan ryttaren träna både hoppning, dressyr och terräng. Till vardags används den i undervisningen på Axevalla hästcentrum. Genom att rida på simulatorn får eleverna en unik möjlighet att finslipa sits och hjälper – simulatorn ger nämligen direkt feedback på ryttarens teknik. På Eurohorse står simulatorn redo i montern för alla som vill uppleva en virtuell ridtur!

Uppvisningar och seminarier
I mässans paddock visar vi prov på utbildningsmoment inom både ridning, trav, unghästutbildning och hovslageri. Efter uppvisningarna i paddocken hålls eftersnack i montern där besökaren får möjlighet att ställa frågor till elever, studenter och personal. I montern visar även studenter från Biologiska Yrkeshögskolan hur man smider hästskor.

Hela programmet för våra uppvisningar och seminarier hittar du här: Paddockprogram

Träffa oss!
Elever, studenter och personal från våra hästutbildningar finns i montern under hela mässan för att berätta allt om hur det är att utbilda sig inom hästnäringen.