Nu kan du lära dig mer om växter tillsammans med Anders Stålhand

Anders Stålhand är sedan tidigare känd som trädgårdsmästaren i Äntligen hemma och har de senaste åren varit chefsträdgårdsmästare på Göteborgs botaniska trädgård. Nu har han istället valt att satsa på att utbilda framtidens trädgårdsmästare hos Naturbruksförvaltningen. Under maj började han som utbildningsledare på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara samt kursledare för Naturbruksförvaltningens vuxenutbildningar.

-        Jag är otroligt glad att vi har fått en sådan kompetens till BYS och till våra vuxenutbildningar, säger Malin Ljungné, rektor på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.

Anders har under sin karriär både hunnit med några år som tv-kändis i TV4:s Äntligen hemma, gett ut böcker om trädgård och odling, skrivit för tidningen Allt om trädgård och varit chefsträdgårdsmästare på Göteborgs botaniska trädgård. Men efter föräldraledigheten med sitt andra barn kändes pendlingen till Göteborg för tung och han valde att istället söka nya utmaningar i hemområdet.

-        Det känns väldigt kul. Både nytt och på något sätt bekant – det var bara åtta år sedan jag själv pluggade sist. Det känns som att det finns mycket möjligheter inom Naturbruksförvaltningen och BYS. Satsningarna på robotik inom odling intresserar mig speciellt mycket och ligger i framkant i Sverige, säger Anders.

Anders delar också med sig av ett par odlingstips inför sommaren:

-        Plantera det du är nyfiken på, inte det du känner att du måste. Lär dig så mycket du kan om det du vill odla och glöm inte att vattna!