Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vårt uppdrag

Naturbruksförvaltningen tillhör Västra Götalandsregionen. Vi förvaltar och bedriver utbildningsverksamhet på fem platser; naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp, Axevalla Hästcentrum och Angereds gård.

Naturbruksförvaltningens uppdrag

Naturbruksförvaltningen får sina direktiv från Regionutvecklingsnämnden som är underställt regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen, uppdraget specificeras sedan av Styrelsen för naturbruk. Våra uppdrag består av att bedriva utbildning på gymnasial- och vuxennivå, samt erbjuda kortkurser och YH-utbildningar. Till det har vi även ett uppdrag att vara kompetenscentrum för de gröna näringarna och vara en aktiv del i landsbygdsutvecklingen. 

Gymnasieutbildning

Naturbruksförvaltningen förvaltar naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Axevalla Hästcentrum och utbildar inom naturbruksprogrammets fem inriktningar; djurvård, lantbruk, skogsbruk, naturturism och trädgård. 

Vuxenutbildning

Naturbruksförvaltningen bedriver vuxenutbildning på samtliga utbildningsplatser (Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp, Axevalla Hästcentrum och Angereds gård). 

Kompetenscentrum

Naturbruksförvaltningen har i uppdrag att vara en del i landsbygdsutvecklingen i Västra Götaland. Förvaltningen arbetar i nära samverkan med intressenter inom forskning, nätverkande och fortbildning för att nå Västra Götalandsregionens mål att vara en modell för hållbar landsbygdsutveckling, långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning och samspel stad/land. Detta görs dels genom att erbjuda ett anpassat utbildningsutbud för näringen samt erbjuda attraktiva forsknings-, försöks-, och testmiljöer för diverse intressenter.


Senast uppdaterad: 2023-09-25 08:54