Generaldirektören för MYH uppmärksammar Biologiska Yrkeshögskolan i Skara

Gunilla af Kleen, utbildningsledare för hovslagarutbildningen på BYS, Malin Ljungné, rektor BYS, Per Hopman, ordförande för hovslagarutbildningens ledningsgrupp, Abraham Bernhardt utredare MYH, Marlene Linder kommunikatör MYH, Thomas Persson generaldirektör MYH, Johan Lindahl pressansvarig MYH.

Under torsdagen fick BYS besök från Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Varje år gör myndigheten besök på några utvalda yrkeshögskolor runt om i landet för att lära sig mer om verksamheten.

Under dagen fick representanterna från MYH se stora delar av verksamheten på BYS. På programmet stod bland annat besök på djurvårdarutbildningen, rundvandring på vuxenutbildningscentrum Uddetorp, provkörning av de simulatorer som används i utbildningarna och ett besök i smedjan på hovslagarutbildningen.

Studenter på djurvårdarutbildningen visar upp sin verksamhet.

- Biologiska yrkeshögskolan i Skara bedriver en unik och anrik verksamhet med betydelse för kompetensförsörjningen i regionen. Utbildningarna utgör också en värdefull del av yrkeshögskolan, säger Thomas Persson, generaldirektör för MYH.

Thomas Persson, generaldirektör MYH, provar på smide med hjälp av Jan Jävergård, yrkeslärare på hovslagarutbildningen.

Malin Ljungné, rektor på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, tycker det är roligt att MYH väljer att uppmärksamma just deras utbildningar.

- Biologiska yrkeshögskolan har funnits länge och många av våra utbildningar har drivits sedan flera år tillbaka. Vi jobbar hela tiden på att utvecklas och vara relevanta i branschen, berättar hon.

Thomas Persson, generaldirektör MYH, provkör en av de simulatorerna som finns på vuxenutbildningscentrum Uddetorp.