Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Projektstöd inom regional utveckling

Du kan söka stöd till nytänkande och konkreta projekt som främjar en hållbar regional utveckling och bidrar till att lösa aktuella samhällsutmaningar i Västra Götaland. Projekten ska bygga på bred samverkan mellan aktörer, gärna inom olika sektorer, och bedrivas och tillföra värde i hela eller stora delar av Västra Götaland. Det krävs alltid finansiering från fler än Västra Götalandsregionen.

En ny regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland för perioden 2021-2030 antogs i februari. Den börjar gälla 1 mars 2021 och är styrande, tillsammans med respektive nämnds detaljbudget, för hur regionala utvecklingsmedel fördelas.

Det pågår ett utvecklingsarbete inom VGR för att ta fram planer/program som ska stötta ett genomförande i linje med den nya strategins mål och prioriteringar. Under tiden går det att söka projektstöd precis som vanligt, för projekt som bidrar till någon av strategins fyra långsiktiga prioriteringar och/eller fyra kraftsamlingar. 

Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Det går även att söka företagsfinansiering, organisationsstöd, kulturstöd med mera från VGR. Mer information om andra stöd än projektstöd hittar du här.

Rapportera, ändra och rekvirera

Här finns information för dig som beviljats projektstöd; om villkor, hur du rapporterar och ansöker om utbetalning eller ändringar.


Senast uppdaterad: 2021-02-28 19:26