Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Centrum för fysisk aktivitet, Göteborg

Centrum för fysisk aktivitet arbetar med att stötta processen kring FaR - Fysisk aktivitet på Recept – och fysisk aktivitet som medicinsk behandling. I uppdraget ingår även att främja rörelse hos alla göteborgare.

FaR-mottagning

FaR-mottagningar

Du som fått FaR kan få extra stöd - anpassad träning och personlig rådgivning på FaR-mottagning för att hitta rätt aktivitet på rätt nivå! Barn och unga med övervikt har möjlighet att träffa dietist.

Två personer går uppför en trappa utomhus

Fysisk aktivitet i coronatider

Det är viktigt att fortsätta med goda levnadsvanor även under den pågående coronapandemin. Det finns många sätt att hålla sig fysiskt aktiv som minimerar risk för smittspridning. Här hittar du tips och inspiration till hur du kan röra på dig.

Vårdgivarwebben: Fysisk aktivitet

Här kan du som vårdgivare hitta information och stöd om hur du kan använda fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Aktivitetskatalogen Göteborg

Här hittar du Aktivitetskatalogen för Göteborg. I katalogen finns information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för både liten och stor!

Dietist på FaR-mottagning

På FaR-mottagning finns stöd för barn och ungdomar med övervikt. Boka ett besök med dietist för ett samtal om mat och matvanor. Dietisten träffar antingen ungdomen eller vårdnadshavaren till ett barn eller en ungdom.

Skola och förskola i rörelse

Barn som är tillräckligt fysiskt aktiva mår bättre och presterar bättre i skolan. Den här sidan riktar sig till dig som är pedagog och vill veta mer om daglig rörelse, hitta praktiska tips och inspireras av goda exempel.

Webbinarium för föräldrar

Centrum för fysisk aktivitet bjuder in till webbinarium för vårdnadshavare om fysisk aktivitet för barn och unga. Ditt barn behöver inte ha ett FaR för att du ska kunna delta på dessa webbinarium.

Centrum för fysisk aktivitet samverkar med många olika parter för att lyfta fysisk aktivitet på agendan både såväl inom som utanför hälso- och sjukvården.

I vårt uppdrag ingår att sprida kunskap om effekterna av fysisk aktivitet och dess betydelse för människors hälsa och välmående. Vi har stor vana av att föreläsa och hålla workshops om fysisk aktivitet och rörelseglädje, för liten som för stor. Främst utbildar vi personalkategorier inom olika verksamheter för att de i sin tur ska kunna sprida kunskap vidare till de personer de möter.

Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att samverka med oss!

Uppdrag Centrum för fysisk aktivitet

I vårt uppdrag ingår att:

  • samarbeta med alla offentliga och privata vårdenheter i Göteborg samt skolhälsovården
  • utbilda i metoden FaR och fysisk aktivitet som behandling
  • utveckla stödmaterial för förskrivare samt patientinformation
  • bedriva FaR-stödjande verksamhet genom våra FaR-mottagningar
  • samverka med friskvård, föreningsliv, kommun och region för att främja fysisk aktivitet hos Göteborgarna
  • beforska metoden FaR

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Växeltelefon

 

Verksamhetschef

Sofia Nankler
Besök

Besöksadress

FaR-mottagningarna i
Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Vårt administrativa centrum ligger på Svangatan 2b, i den anrika byggnaden -Pellerins margarinfabrik-. Närmaste hållplats är Ejdergatan. OBS. På denna adress tar vi inte emot FaR-besökare

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Centrum för fysisk aktivitet
Svangatan 2b
416 68 Göteborg

Senast uppdaterad: 2021-11-24 15:16