Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktiviteter på SkaS

Träning före, under och efter cancerbehandling

Ett flertal studier visar att regelbunden fysisk träning kan göra att cancerbehandling tolereras bättre, komplikationer minskar och att det bidrar till ett allmänt ökat välmående.

Skaraborgs Sjukhus erbjuder råd och stöd för att få hjälp att komma igång med träning. Det finns möjlighet för individuella samtal med information, råd och stöd för anpassad träning, samt individanpassad konditions och styrketräning i grupp. Träningsgrupper för personer med cancerdiagnos finns i både Skövde och Lidköping. Grupperna är öppna för personer under och efter behandling. För att delta i denna aktivitet krävs remiss från läkare eller sjuksköterska. 

På grund av pandemi är alla gruppverksamheter stoppade tills vidare. Ny information kommer så snart vi kan erbjuda detta igen. 

Träningsredskap

Föreläsningar för patienter och närstående

Skaraborgs sjukhus har sedan 2018 erbjudit gruppföreläsningar på olika teman/ämnen för personer som drabbats av cancer. Syftet med föreläsningarna är att ge ökad kunskap inom olika ämnesområden för att stärka den egna handlingsberedskapen och underlätta den förändrade livssituationen som en cancerdiagnos ofta innebär.

Under maj månad kommer ett par tillfällen att erbjudas med innehåll som baseras på den patientenkät som genomfördes förra året. Det kommer att vara möjligt att delta fysiskt både på sjukhuset i Lidköping och Skövde. Digitalt alternativ kommer att finnas för dig som föredrar det. Mer information kommer inom kort

Några av föreläsningarna finns inspelade, prata med din kontaktsjuksköterska för att få tillgång till dem. 

Vill du veta mer?


Senast uppdaterad: 2022-02-24 14:27