Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktiviteter på SkaS

Träning före, under och efter cancerbehandling

Ett flertal studier visar att regelbunden fysisk träning kan göra att cancerbehandling tolereras bättre, komplikationer minskar och att det bidrar till ett allmänt ökat välmående.

Skaraborgs Sjukhus kan efter en längre tids uppehåll åter erbjuda råd och stöd för att få hjälp att komma igång med träning. Det finns möjlighet för individanpassad konditions- och styrketräning i grupp, i samband med inskrivning sker ett individuellt samtal med information, råd och stöd för anpassad träning.

Träningsgrupper för personer med cancerdiagnos finns inledningsvis i Skövde. Grupperna är öppna för personer under och efter behandling. Träningen pågår under 12 veckor. För att delta i denna aktivitet krävs remiss från läkare eller sjuksköterska. Prata med din kontaktsjuksköterska eller läkare för mer information.

Länk till patientinformation Information träningsgrupp cancerbeh patient, VGR14513 – 06.2022

Länk till personalinformation (behörighet krävs): Information träningsgrupp personal, VGR14512 – 06.2022

Träningsredskap

Föreläsningar för patienter och närstående

Skaraborgs sjukhus har sedan 2018 erbjudit gruppföreläsningar på olika teman/ämnen för personer som drabbats av cancer. Syftet med föreläsningarna är att ge ökad kunskap inom olika ämnesområden för att stärka den egna handlingsberedskapen och underlätta den förändrade livssituationen som en cancerdiagnos ofta innebär.

Vårens tillfällen

Vårens föreläsningar är indelade i 3 olika block med flera ämnen i varje block. Anmäl dig till de block som du är intresserad av. Föreläsningarna hålls samtidigt i både Skövde och Lidköping, och för den som hellre vill, kommer vi även att erbjuda en digital uppkoppling.

Du hittar all information här. Informationsträffar om cancer

Några av föreläsningarna finns inspelade, prata med din kontaktsjuksköterska för att få tillgång till dem. 

Vill du veta mer?


Senast uppdaterad: 2023-02-03 16:59