Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kliniskt basår

Sjuksköterska

Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.

Kliniskt basår på Skaraborgs Sjukhus

Som nyutexaminerad sjuksköterska med mindre än fyra månaders yrkeserfarenhet anställs man inom Kliniskt basår på Skaraborgs Sjukhus (SkaS).

Kliniskt basår innebär:

  • En tillsvidareanställning som legitimerad sjuksköterska på SkaS
  • Arbete under eget yrkesansvar som legitimerad sjuksköterska
  • Gemensam övergripande introduktionsvecka
  • Enhetsspecifik introduktion på minst 4 veckor på placering
  • En placering på cirka 11 månader
  • Utbildningsdagar i aktuella ämnen
  • Processinriktad omvårdnadshandledning
  • Möjlighet att hospitera

På SkaS anställs man som nyutexaminerad legitimerad sjuksköterska inom Kliniskt basår, verksamhetsområde FoUUI. Det innebär att man inte anställs på någon specifik avdelning/enhet utan anställningen är så kallad förvaltningsövergripande.

Inför Kliniskt basår önskar man placering som vi i möjligaste mån tillgodoser utifrån verksamhetens behov. Under placeringen ingår man i respektive avdelnings schemaläggning, semesterplanering, uppdrag och aktiviteter.

Efter Kliniskt basår erbjuds fast placering utifrån verksamhetens behov och eget önskemål.  

Kliniskt basår startar två gånger per år, vecka 4 och vecka 23, med en obligatorisk introduktionsvecka.

Film Kliniskt basår 2022

Informationsträff

Torsdag 29 september 2022 kl.15.30 är det dags för Informationsträff om Kliniskt basår, med lättare förtäring, och efterföljande mingelmässa på Skaraborgs Sjukhus. Inbjudan publiceras under augusti.

 

Ansökan

Ansökningstiden för Kliniskt basår start sommar 2022 är slut. Om du är intresserad hör av dig till oss, se kontaktuppgifter nedan. 

Annons Kliniskt basår

Kontaktuppgifter


Senast uppdaterad: 2022-06-30 11:40