Ny järnväg mellan Göteborg och Borås – ett stort steg närmare verklighet

Publicerad:

Nu har parterna kommit överens om en inriktning för fortsatt arbete för ny järnväg mellan Göteborg och Borås. Landshövding Sten Tolgfors, Länsstyrelsen Västra Götaland, har idag lämnat en delrapport till regeringen.

- Jag är stolt idag, att vi nu har bred samsyn i stråket och att alla är redo att vara med och bidra är ett mycket positivt steg för Västsverige och Sverige. Utifrån Västra Götalandsregionens (VGR) regionala utvecklingsansvar och rollen som regional kollektivtrafikmyndighet skapas med detta möjligheter till fortsatt stark utveckling, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande VGR.

För starkare tillväxt mellan Västsveriges två största städer

Varje part påbörjar nu arbetet med att ta fram underlag för att kunna ta nästa steg – en gemensam skriftlig överenskommelse som behöver vara klar till 30 augusti.

- Med dagens besked kan vi nu möta den starka tillväxt som sker i stråket mellan våra två största städer. Med station på Landvetter flygplats skapas möjligheter som stärker näringslivet i hela Västra Götaland samtidigt som flygplatsen kan utvecklas både för resenärer men även som en av de största arbetsplatserna, säger Lars Holmin (M) regionstyrelsens vice ordförande VGR

Pressmeddelande 2024-06-19 Ny järnväg mellan Göteborg och Borås – ett stort steg närmare verklighet

Tidigare:
VGR vill gå vidare i planen mot nya spår mellan Borås och Göteborg.

Sofia Hellberg

Avdelningschef

Telefonnummer

Max Falk

Strateg

Telefonnummer