Framsteg i upphandlingen av IoT-plattform

Publicerad:
alt=""

Upphandlingen av en regional IoT-plattform inom projektet IoT-samverkan Västra Götaland är i full gång och flera anbud har kommit in från kvalificerade leverantörer. Just nu pågår utvärderingen av anbuden som väntas bli klar till sommaren, vilket kan innebära tilldelningsbesked tidigt i höst.

Denna satsning på Internet of Things (IoT) handlar inte bara om att forma en framtid inom teknik och innovation, utan också om att främja hållbar utveckling och stärka sammanhållningen bland våra kommuner och kommunala organisationer i Västra Götaland. Själva utvärderingsgruppen består av experter från både kommuner och regioner. 

 - Vi är redan över 130 kommuner och bolag som medverkar i projektet om IoT-samverkan Västra Götaland. Genom att upphandla en länsgemensam IoT-plattform skapar vi en av byggstenarna för samverkan och en miljö där innovation kan blomstra. Detta steg markerar en milstolpe i vår strävan efter att bli en föregångare inom smarta lösningar och positionera Västra Götaland som en ledande aktör inom den digitala eran, säger Magnus Renck Holmes, samordnare för IoT-samverkan Västra Götaland.

- Genom samarbete och delning av kunskap mellan alla deltagande organisationer skapar vi en mer mångfacetterad och samarbetsvillig miljö, där vi tillsammans kan nå längre och uppnå en mer hållbar och innovativ region, fortsätter Magnus Renck Holmes.

Medverkande i IoT -samverkan Västra Götaland

Digitalisering 

Magnus Renck Holmes

Regional samordnare IoT

Telefonnummer