Spel och simulering - då fick Ambulansen visa sina färdigheter

Publicerad:

8 februari arrangerades ett symposium om simuleringsteknik och spelbaserat lärande på ambulansstationen i Skövde. Ambulansen Skaraborgs Sjukhus fick då möjlighet, att för en bredare publik visa upp de körsimulatorer som används vid utbildning av utryckningsförare.

Symposiet arrangerades av Högskolan i Skövde, Western University Norway och Svenska spelforskarrådet. Eftermiddagen ägnades åt att visa hur spel och simuleringar används inom olika organisationer. Högskolestudenter, med olika internationell bakgrund, fick också möjlighet att lära sig mer genom samtal med representanter från Skaraborgs Sjukhus ambulansverksamhet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) räddningstjänst och det svenska försvaret, som alla använder sig av avancerad simuleringsteknik för träning och utbildning.

-En mycket intressant eftermiddag och värdefullt för oss inom ambulansverksamheten att både få visa hur vi arbetar med simulering och att få lära oss mer av andras erfarenheter och kunskap, säger Jonas Åsberg, utbildningsledare vid Ambulansen Skaraborgs Sjukhus.