Skaraborgs Sjukhus nominerat till GötaPriset - två gånger om

Publicerad:

Christian Scharenberg och Amanda Ahlin. Foto: Bild och Media

Nu är det klart vilka som går vidare i tävlingen om GötaPriset 2023, priset till Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentlig sektor. 21 projekt har valts ut bland över hundra anmälda bidrag. Skaraborgs Sjukhus är nominerat i två fall.

Överläkare Christian Scharenberg och sjuksköterskan Amanda Ahlin vid Hematologienheten tilldelades Skaraborgs Sjukhus Utvecklingspris 2022 för sitt utvecklingsarbete - Hemmonitorering för patienter med hematologisk sjukdom. Nu har de chans att ta hem ännu en utmärkelse - projektet har valts ut som ett av 21 nominerade till GötaPriset.

Men inte nog med det.

SkaS har dessutom fått med ännu en nominering till samma pris; Egenmonitorering – hjärtsviktsvården flyttar hem till patienten

GötaPriset delas ut under Kvalitetsmässans invigningskväll den 21 november. Förutom äran belönas det vinnande projektet med 100 000 kronor. De nominerade projekten kommer också att presenteras under Kvalitetsmässan den 21–23 november.

Syftet med utmärkelsen är att stimulera utveckling inom de offentliga verksamheterna och främja innovationer som bidrar till en bättre välfärd. 

Bakom GötaPriset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Regioner, SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Svenska kyrkan och Kvalitetsmässan.

LÄS MER: GÖTAPRISET