Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus Lidköping sexa på nationell ranking

Publicerad:

De allra flesta patienterna som besökt akutsjukvården är nöjda och anser att deras behov av vård har blivit tillgodosett. Det visar resultatet av den Nationella Patientenkäten 2020, där Skaraborgs Sjukhus Lidköping hamnar på sjätte plats när det gäller helhetsintryck.

Det är tidningen Kvalitetsmagasinet på nätet som berättar om undersökningen, som genomfördes 19 november 2020 och 8 januari 2021 och avsåg besök vid något av landets akutmottagningar under oktober 2020. Drygt 15 000 patienter har svarat på vad de tycker om sitt vårdbesök. Resultaten visar hur patienterna upplever exempelvis emotionellt stöd, tillgänglighet, delaktighet och involvering samt respekt och bemötande.

Aleris Närsjukhus Simrishamn, Skåne är det akutsjukhus som får högst betyg och på sjätte plats återfinns alltså Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Av övriga akutsjukhus i Västra Götalandsregionen är det endast Alingsås lasarett som finns med på 20-bästa-listan och hamnar just på 20:e plats.

LÄS MER: Nationell patientenkät

Enligt Kvalitetsmagasinet tyder årets resultat på att patienterna får ett gott omhändertagande. Majoriteten känner sig trygga och att deras behov av vård har blivit tillgodosett.

Fakta

Nationell Patientenkät, NPE (Sveriges landsting och regioner i samverkan), är ett samlingsnamn för återkommande nationella undersökningar av patientupplevelser inom hälso- och sjukvården.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-03-26 07:59