Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus behöver fler bröstmjölksdonatorer

Publicerad: Uppdaterad:

Neonatalavdelningen vid Skaraborgs Sjukhus (SkaS) börjar få ont om donerad bröstmjölk. SkaS efterlyser därför fler donatorer.

På neonatalavdelningen vårdas sjuka och för tidigt födda barn. På avdelningen finns lager med donerad bröstmjölk som kan ges till de allra minsta patienterna. De lagren behöver nu fyllas på. Inget barn riskerar att bli utan mjölk, men eftersom den donerade bröstmjölken bara står sig i sex månader, är det viktigt att alltid ligga steget före. Därför efterlyser man nya givare redan nu.

– Det är fortsatt viktigt att vi får in donatorer, för att säkerställa att vi har bröstmjölk till våra små. Alla som ställer upp och blir donatorer gör något otroligt viktigt för ett nytt barn, då det inte finns något annat att ge till dessa små. Vi är så tacksamma för alla som ställer upp, säger Sofia Lans, enhetschef för neonatalavdelningen på SkaS.

Vill du donera?

För att donera bröstmjölk ska du bland annat vara fullt frisk och ha ett barn som inte är äldre än tre månader. Den som vill bli givare är välkommen att kontakta SkaS neonatalavdelning på telefonnummer: 0500-43 19 28. Sjukhuset har också en sida på Facebook för bröstmjölksdonation: Donera bröstmjölk, små barns räddning. https://www.facebook.com/donerabrostmjolk/


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2018-11-22 14:21