Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny akutvårdsavdelning invigd i Skövde

Publicerad:

Biträdande sjukhusdirektör Stellan Ahlström, Sektionsledarna Ida Axelsson och Ewelina Andersson och enhetschef Åsa Lastra är glada för att den nya akutvårdsavdelningen nu har öppnat. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

1 oktober invigdes den nya akutvårdsavdelningen, AVA, vid Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Det började med en sammanslagning av den medicinska akutvårdsavdelningen, MAVA, och den kirurgiska akutvårdsavdelningen, KAVA, i juni 2021, som förde med sig en utmanande start.

Enhetschef Åsa Lastra är glad över att äntligen få öppna verksamheten:

-Nu blickar vi framåt och arbetet med att forma AVA är i gång. AVA kommer att utveckla sitt uppdrag över tid, enheten kommer att vara en del i akutprocessen och i och med den starten så avvecklas MAVA och KAVA.

Hon fortsätter:

-Vi har börjat med olika strategier för att säkerställa en enhet som ska utvecklas samtidigt som vi är en del i det akuta uppdraget. Uppdraget baseras på korta vårdtider, att vårda patienter med akutmedicinska tillstånd baserat på symtom och behov är det primära och samtidigt är i behov av slutenvård. Ett nära samarbete med akutmottagningen är en förutsättning.

Medarbetarna på AVA är engagerade i utvecklingen med fokus på patientsäkerhet och en bra arbetsmiljö. Enhetens värdegrund, som gynnar både patienten och arbetsmiljön, är kompetens, glädje, respekt, trygghet och gemenskap.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-01 15:11