Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny akutvårdsavdelning invigd i Skövde

Publicerad:

Biträdande sjukhusdirektör Stellan Ahlström, Sektionsledarna Ida Axelsson och Ewelina Andersson och enhetschef Åsa Lastra är glada för att den nya akutvårdsavdelningen nu har öppnat. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

1 oktober invigdes den nya akutvårdsavdelningen, AVA, vid Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Det började med en sammanslagning av den medicinska akutvårdsavdelningen, MAVA, och den kirurgiska akutvårdsavdelningen, KAVA, i juni 2021, som förde med sig en utmanande start.

Enhetschef Åsa Lastra är glad över att äntligen få öppna verksamheten:

-Nu blickar vi framåt och arbetet med att forma AVA är i gång. AVA kommer att utveckla sitt uppdrag över tid, enheten kommer att vara en del i akutprocessen och i och med den starten så avvecklas MAVA och KAVA.

Hon fortsätter:

-Vi har börjat med olika strategier för att säkerställa en enhet som ska utvecklas samtidigt som vi är en del i det akuta uppdraget. Uppdraget baseras på korta vårdtider, att vårda patienter med akutmedicinska tillstånd baserat på symtom och behov är det primära och samtidigt är i behov av slutenvård. Ett nära samarbete med akutmottagningen är en förutsättning.

Medarbetarna på AVA är engagerade i utvecklingen med fokus på patientsäkerhet och en bra arbetsmiljö. Enhetens värdegrund, som gynnar både patienten och arbetsmiljön, är kompetens, glädje, respekt, trygghet och gemenskap.


Publicerad: